Fotbolltransfers.com - Officiellt: Markus Holgersson till Anorthosis Famagusta
Foto: Lennart Månsson/Bildbyrån

Officiellt: Markus Holgersson till Anorthosis Famagusta

Publicerad: 2014-08-28 10:45 Allsvenskan

Helsingborgs nyförvärv Markus Holgersson lämnar redan. Mittbacken har skrivit på för Anorthosis Famagusta.

Helsingborgs IF bekräftar nu på sin officiella hemsida att Markus Holgersson, 29, lämnar för cypriotiska Anorthosis Famagusta.

– Vi har vetat om att detta kunde hända och vi hade förhoppningar om att Markus skulle stanna i HIF på lång sikt. Efter sommarens värvningar är vi nöjda och trygga samt haft förberedelse för att detta kunde ske, säger HIF:s sportchef Jesper Jansson till hemsidan.

Markus Holgersson hade en klausul i sitt kontrakt som möjliggjorde en flytt. 29-åringen hann spela fyra matcher i HIF denna sejour.

UPPDATERING 15.20: I en intervju med Alltid Fullsatt berättar Markus Holgersson om sin flytt till Cypern.

– Mina ambitioner är att få se så mycket som möjligt med fotbollen. Att utveckla mig själv som person och starta nya äventyr och utmaningar där jag kan växa. Därför valde jag och HIF att skriva ett öppet kontrakt med en utgång redan i detta fönster. Jag vill uppleva nya länder med annorlunda kultur. Jag har trivts väldigt bra på de ställe jag hittills har varit. Nu har jag fått ytterligare en chans att kunna göra detta med fotbollen som verktyg i ett nytt intressant land, säger han till sajten.

– En annan faktor som spelar in är klimatet, som gör det möjligt att spela över vintern. I Sverige slutar säsongen i början av november. Vilket hade gjort att jag endast haft två månader kvar av fotboll och sedan fem månaders uppehåll. Möjligheten att gå till vintern är svårare samt att komma in mitt i säsongen är inte till ens fördel vilket jag fick uppleva med Wigan. Här nere är säsongen över vintern med ett gott klimat och i fas med övriga Europas ligasystem, fortsätter Holgersson.

29-åringen har signerat ett tvåårskontrakt med Anorthosis Famagusta. Markus Holgersson vill en dag återvända till HIF.

– Det hopps jag. Tajmingen måste stämma för både HIF och mig, säger han till Alltid Fullsatt.

Fotbolltransfers.com
info@fotbolltransfers.com
Kommentarer skapas med Disqus