Fotbolltransfers.com - KLART: Billy Berntsson till isländska Valur
Foto: Andreas L Eriksson/Bildbyrån

KLART: Billy Berntsson till isländska Valur

Publicerad: 2014-07-14 20:51 Utlandsproffs

Hammarbys tidigare högerback Billy Berntsson, 30, har skrivit på för isländska Valur. ”Mitt mål är att spela Europafotboll”, säger han till Fotbolltransfers.com.

Efter två år i Hammarby IF lämnade han i vintras. Inför den här säsongen lyckades inte Billy Berntsson hitta någon elitklubb som passade. Därför blev det ett korttidskontrakt med FC Rosengård i division 2.

– Jag spelade i Rosengård under våren för att hålla igång matchformen. Det var målet eftersom jag inte hittade något bra under vintern. Jag är bra kompis med tränaren, säger 30-åringen till Fotbolltransfers.com.

– Jag var aktuell för ett par elitklubbar i Sverige och Danmark, men det gick inte i hamn. Jag snubblade på mållinjen hela tiden, tyvärr, fortsätter Berntsson.

Nu lämnar Billy Berntsson division 2 och Sverige för spel i isländska högstaligan. Högerbacken har skrivit på ett korttidskontrakt med toppklubben Valur.

– Toppklubbarna här är en väg ut i Europa. Det är mitt mål att spela i någon Europacup. Det var därför jag kom hit, säger han till Fotbolltransfers.com och fortsätter:

– Det är i tre månader till en början. Så får vi se hur det går. Det är roligt att spela i en högstaliga igen, det är inte dålig fotboll här. Det är också kul med ett nytt äventyr utomlands. Det är också därför jag haft lite is i magen, och skrev ett kort kontrakt med Rosengård.

Avslutningsvis vill Billy Berntsson passa på och tacka för sin tid i Hammarby.

– Det var helt fantastiskt i Bajen, jag hade det riktigt bra och trivdes utmärkt. Det är speciellt att spela för Bajen, även om det var Superettan så kändes det inte som det. Det är Sveriges roligaste klubb att spela för. Jag fick verkligen hjärta för klubben, säger 30-åringen.

Ninib Staifo
ninib.staifo@fotbolltransfers.com
Kommentarer skapas med Disqus