Fotbolltransfers.com - IFK Göteborg öppnar för Tobias Hysén
Foto: Carl Sandin/Bildbyråna

IFK Göteborg öppnar för Tobias Hysén

Publicerad: 2014-07-02 12:33 Allsvenskan

Darijan Bojanic vill ha mer speltid. Nu kan han flytta till Helsingborgs IF. IFK Göteborg öppnar samtidigt för Tobias Hysén.

Den lovande mittfältaren Darijan Bojanic, 19, får inte önskvärd speltid i IFK Göteborg och har uttryckt en önskan att lånas ut i sommar.

Nu uppger fotbollskanalen.se att Helsingborgs IF förhandlar med IFK om att värva Bojanic - som har kontrakt till 2017 - när sommarfönstret öppnar.

Roar Hansen - som hade talangen i Östers IF - hymlar inte om vad han tycker om 19-åringen.

– Han är av de talangfullaste, om inte den mest talangfulla, spelaren jag har tränat. Han har fötter som är få förunnande, men det är lite huvudet som ska på, säger Hansen till fotbollskanalen.se och fortsätter:

– Jag har sagt det sen första början jag träffade honom att han har så många verktyg i sin verktygslåda så han har haft lite svårt att sortera ut. När han ska använda en skruvmejsel tar han en hammare och så vidare.

IFK Göteborg själva är ute efter att förstärka anfallet i sommar.

– Vi är väldigt starka på mitten, men vi har haft lite svårt att göra mål. Så vi har lite koll och utkik efter någon som kan göra 12–15 mål på en säsong. Men de växer inte på träd. Och är det någon som har gjort väldigt mycket mål så är det svårt för oss att få hit en sådan spelare, för då är det många som rycker i honom, säger sportchefen Mats Gren till GP.

Att värva tillbaka Tobias Hysén, 32, från kinesiska Shanghai East Asia FC är ett alternativ, men inte först efter säsongen.

– Ja, det blir inte till sommaren i alla fall. Han måste vara borta åtminstone ett år av flera skäl, bland annat skatteskäl. Men självklart är han intressant för oss. Vi får se vad han känner till vintern, om han vill komma tillbaka då, säger Gren till GP.

Tobias Sana, 24, kan lämna Ajax och har öppnat för en återkomst i IFK Göteborg. Men en sådan värvning kräver först en försäljning.

– Självklart vore det intressant för oss att få tillbaka honom om vi får en öppning. Men vi vill inte ta in någon som konkurrerar med vår nuvarande yttermittfältare som Sam Larsson, Martin Smedberg och Lasse Vibe. Det har ju ryktats om vissa intressen för Sam, men än så länge är det inget konkret, säger Gren till GP.

Slutligen skriver GP att Östersunds FK utnyttjat sin option att förlänga lånet av 21-årige Jonathan Azulay - som därmed stannar i Superettanklubben säsongen ut.

Fotbolltransfers.com
info@fotbolltransfers.com
Kommentarer skapas med Disqus