Fotbolltransfers.com - Officiellt: Miiko Albornoz klar för Hannover 96
Foto: Nils Jakobsson/Bildbyrån

Officiellt: Miiko Albornoz klar för Hannover 96

Publicerad: 2014-06-20 10:36 Allsvenskan

Hannover 96 bekräftar att man köper loss högerbacken Miiko Albornoz från Malmö FF.

Den tyska klubben Hannover 96 meddelar på sin officiella hemsida att man värvat Miiko Albornoz från Malmö FF. Han har signerat ett treårskontrakt.

– Att han blev uttagen till VM-truppen understryker hans kvalitéer och potential, säger direktören Dirk Dufner till hemsidan.

– Miiko är en lovande spelare, som vi tror kommer vara en nytta för Hannover, fortsätter han.

Enligt SportExpressen.se landar prislappen på 15 miljoner kronor. 23-åringens agent Hasan Cetinkaya förklarar klubbvalet.

– Miiko kommer till en fantastik klubb i en av världens bästa ligor. Han hade anbud från en storklubb i Frankrike och en storklubb från Italien men Bundesliga var hela tiden prioritet nummer ett, säger han till tidningen och fortsätter:

– Hannover blir en perfekt flytt för honom och de har visat ett de verkligen vill ha honom. Tränaren Tayfun Korkut var mycket angelägen om att få dit Miiko. Han värvar honom som vänsterback och ser honom som en viktig del av laget. När jag och Miiko började jobba med varandra för några månader sedan var också hans önskan att komma till Bundesliga i första hand.

Agenten vill dock inte kommentera prislappen, mer än att det är en bra affär.

– Jag vill självklart inte gå in på några summor men att Malmö skulle få bra betalt var en förutsättning för att affären skulle bli av. Det var också väldigt viktigt för Miiko, säger Cetinkaya till SportExpressen.se.

UPPDATERING 11.40: Malmö FF bekräftar nu på sin officiella hemsida att Miiko Albornoz lämnar för den tyska klubben.

– Det är alltid dubbla känslor när en spelare lämnar oss. Det är tråkigt då vi förlorar en duktig spelare, men samtidigt är jag glad för Miiko att han får den här chansen. Miiko har jobbat väldigt hårt i Malmö FF och gjorde en fin säsong 2013 där han var en stor del i guldet och just därför är han värd att ta nästa steg i sin karriär, säger sportchefen Daniel Andersson till mff.se.

Fotbolltransfers.com
info@fotbolltransfers.com
Kommentarer skapas med Disqus