Fotbolltransfers.com - Officiellt: Azrudin Valentic får lämna Assyriska FF
Foto: Bildbyrån

Officiellt: Azrudin Valentic får lämna Assyriska FF

Publicerad: 2014-05-27 15:00 Superettan

Efter fyra mållösa matcher och jumboplats i Superettan gör sig Assyriska FF av med tränaren Azrudin Valentic.

Assyriska FF meddelar på sin officiella hemsida att huvudtränaren Azrudin Valentic lämnar klubben med omedelbar verkan. Parterna har gemensamt kommit fram till att gå skilda vägar.

– De 5-6 första matcherna var prestationen riktigt bra men när vi inte fick utdelning verkar det ha satt sig i huvudet på killarna. De senaste matcherna har vi inte gjort mål och prestationen har också blivit sämre. Vi har diskuterat öppet med Valli och vridit och vänt på allting för att komma ur denna svacka och i slutändan var båda parter överrens om att ett tränarbyte är nödvändig. Vi behöver en förändring och vi hoppas genom detta att spelarna förstår allvaret i vårt tabelläge. Valli är den A-lagstränare som varit längst i Assyriska på elitnivå och satt sina avtryck i klubben, säger klubbchefen Aydin Aho till hemsidan.

– Det finns många saker som utvecklat klubben och som kommer att leva kvar för lång tid framöver. Vi kommer framför allt att sakna människan Valli med sitt stora hjärta, det är få som har hans engagemang och jag är säker på att han har en lysande tränarkarriär framför sig. Han har gått in med kropp och själ i Assyriska och gjort sitt yttersta. Jag vill framföra ett stort tack till Valli för hans tid i klubben och vi skiljs som väldigt goda vänner, fortsätter han.

Tidigare assisterande tränaren Fredrik Samuelsson tar över huvudansvaret tills vidare.

– Fredrik Samuelsson får huvudansvar för A-laget tillsvidare. Vi känner oss bekväma med honom och Rodrigo Reynoso i tränarstaben. Ambitionen är dock att få in en ny huvudtränare inom kort, vi har ett par kandidater som vi nu skall bearbeta, säger Aho till hemsidan.

Azrudin Valentic om sin avgång:

– Jag har gjort mitt yttersta för klubben i 2,5 år. Vi har med små medel gjort vårt bästa. Vi fick tyvärr inte med oss resultaten första matcherna och det är det som räknas. Vi har gemensamt kommit fram till detta då det är bäst för klubben. Jag hoppas att en ny tränare kan ge killarna ny energi och att man börjar vinna matcher.

ARTIKELN PRESENTERAS AV:
KLICKA HÄR FÖR ATT FÅ
HAJPADE ODDS!
Fotbolltransfers.com
info@fotbolltransfers.com
Kommentarer skapas med Disqus