Fotbolltransfers.com - Genoa och Torino visar intresse för Hossin Lagoun
FOTBOLLTRANSFERS.COM AVSLÖJAR
Foto: Privat bild

Genoa och Torino visar intresse för Hossin Lagoun

Publicerad: 2014-03-13 19:33 Allsvenskan

18-årige målvakten Hossin Lagoun, senast i Malmö FF:s ungdomslag, har nyligen tränat med Genoas och Torinos a-lag. Båda Serie A-klubbarna är nu intresserade av att värva honom. "Agenten och klubbarna har pratat lite", säger han till Fotbolltransfers.com.

I november kunde Fotbolltransfers.com berätta att Hossin Lagoun var på väg till Italien för ett provspel med Serie B-laget Modena.

– Det var faktiskt väldigt nära att jag skrev på för Modena men till slut sprack det, av olika anledningar. Det är inget jag är ledsen för, jag vet att det kommer fler chanser, säger Lagoun.

Och det skulle inte dröja allt för länge innan han fick chansen att åka ner till Italien igen. Under veckan har målvaktstalangen tränat med flera italienska lag.

– Ja, jag kom hem idag. Jag har varit och provtränat med Torino och Genoa. Båda har ringt och frågat Massimo Taibi (Modenas sportchef) och han har rekommenderat mig starkt. Det var mäktigt att träna med Serie A-klubbarna, jag tränade med a-laget hos båda. Man fick känna på det på riktigt, det är stor skillnad mellan svensk och italiensk fotboll. Man märker att man utvecklas efter bara ett par träningar.

– Jag fick höra att jag gjorde jättebra ifrån mig. Sen har agenten och klubbarna pratat lite. De kommer att prata mer nästa vecka, de är absolut intresserade. Det är vad jag vet, fortsätter 18-åringen.

Enligt spelarens italienska agent Gianluca Arnuzzo har parterna redan inlett förhandlingar.

– Båda klubbarna är intresserade av Hossin och jag förhandlar för närvarande om ett kontrakt med klubbarna. Det finns även andra lag i Europa och USA som är intresserade av honom, säger agenten till Fotbolltransfers.com.

Hossin Lagoun ingick ifjol i Malmö FF:s U19-trupp men spelade även för U21-laget. Någon fortsättning i MFF är inte aktuell.

– Jag tackade nej till en förlängning med MFF, jag kände att jag ville testa på något nytt, säger Lagoun.

Nu hoppas han istället på en utlandsflytt – vid rätt förutsättningar.

– Det finns flera lag i Serie A som bjudit in mig. Jag har inget utbildningsbidrag heller. När man får en sån här chans känner man att man ska ta den men samtidigt har jag skola också, jag går sista året på gymnasiet och det är några månader kvar till studenten. Samtidigt får man fundera på om det värt det beroende på exempelvis kontraktet. Det ska vara värt att åka utomlands. Jag vill också hålla igång med a-laget, även om jag matchas i Primavera. För mig är det viktigaste att klubben ser en framtid för mig.

Under tiden hos Torino fick han ett par goda råd från svenske mittfältaren Alexander Farnerud.

– Jag växlade några ord med honom. Det var en schysst kille, han gav mig lite idéer. Att man inte ska stressa iväg utomlands. Det är många ungdomar som går utomlands men kommer tillbaka till Sverige efter några år. Det gäller att veta sitt värde. Det är tufft att lämna allt, familjen och allt, och flytta utomlands själv. Man måste vara stark mentalt, avslutar han.

ARTIKELN PRESENTERAS AV: 
 
KLICKA HÄR FÖR ATT FÅ DIN
EXKLUSIVA BONUS!
Jakob Celik
jakob.celik@fotbolltransfers.com
Kommentarer skapas med Disqus