Fotbolltransfers.com - KLART: 15-årige Moustafa Zeidan till Aston Villa
Foto: Peter Holgersson/Bildbyrån

KLART: 15-årige Moustafa Zeidan till Aston Villa

Publicerad: 2014-03-02 18:12 Utlandsproffs

Övergången har varit på gång en tid. Nu står det klart att pojklandslagsspelaren Moustafa Zeidan, 15, lämnar Högaborgs BK för Aston Villa.

Han gjorde debut i division 2 i fjol. Nu står det klart att Aston Villa värvar den offensive talangen Moustafa Zeidan Khalili. Flytten från Högaborgs BK sker i sommar.

– Han ansluter till Aston Villa i juni efter skolan är slut. Han kommer att tillhöra deras U18-U19-lag, trots att han är 15 år. Han har besökt klubben och har fått en bra bild. Aston Villa är den bästa akademin i England, de som lyfter upp flest spelare till A-laget historiskt sett. Det är ett väldigt bra steg för honom, säger agenten Hasan Cetinkaya till Sportbladet.

15-åringen är pojklandslagsspelare och spelar antingen som offensiv mittfältare eller i anfallet. Kontraktet med Aston Villa löper över tre år.

– Han är nummer tio, en anfallare, men kan även spela ytter. I mitt tycke är han och Zacharias Faour de stora stjärnorna i 98-landslaget. Aston Villa har scoutat Khalili väldigt noga och ser honom som en av Sveriges bästa spelare i hans ålder, säger Cetinkaya till Sportbladet.

– Han är en framspelare och gör mål. Han är vänsterfotad och har en spelstil som liknar Mesut Özil jättemycket, de är väldigt lika. Han är en av de största talangerna jag har sett som agent i de åldrarna, jag har inte sett något liknande om jag ska vara helt ärlig. Han kommer att bli Premier League-spelare inom kort, det är jag övertygad om.

Enligt agenten var flera klubbar i Sverige och Italien ute efter Moustafa Zeidan, samt Benfica och Ajax. I Allsvenskan ska Malmö FF ha varit väldigt angelägna. Spelaren fyller 16 år i sommar.

Fotbolltransfers.com
info@fotbolltransfers.com
Nästa artikel (scrolla ner)

Sista artikeln

Inga fler artiklar att ladda