Fotbolltransfers.com - Officiellt: Christoffer Eriksson klar för Assyriska FF
Foto: Anna-Lena Bergqvist/Bildbyrån

Officiellt: Christoffer Eriksson klar för Assyriska FF

Publicerad: 2014-02-11 16:03 Superettan

Assyriska FF har med hjälp av fansens insamling lyckats värva en ny vänsterback. Det handlar om Christoffer Eriksson.

Han har varit aktuell för flera allsvenska klubbar i vinter. Men nu har vänsterbacken Christoffer Eriksson, 23, skrivit på för Assyriska FF.

Superettanklubben meddelar på sin officiella hemsida att det handlar om ett tvåårskontrakt och att värvningen gjorts med hjälp av insamlingen "fansens spelare" - som hittills dragit in 225 000 kronor.

– Målet har ju varit två spelare så insamlingen kommer definitvt att fortsätta, men just nu saknas det pengar för att ta in en andra spelare. Frågan skall diskuteras på kommande  styrelsemöte om en vecka, säger klubbchefen Aydin Aho till hemsidan. 

– Vi får se vilka direktiv och mandat jag får. Hur som helst fortgår dialog med potentiella spelare och jag kan konstatera att det finns väldigt bra spelare som fortfarande är tillgängliga, fortsätter han.

Christoffer Eriksson kommer att ersätta Stefan Batan - som tidigare sålts till Hammarby IF.

– Vi är väldigt nöjda med att knyta till oss Christoffer. Tillsammans med Stefan Batan var han enligt min mening seriens bästa vänsterback. Vi har haft kontakt i en månad men har varit tvungna att invänta insamlingen och klartecken från styrelsen. Christoffer har därför visat på stort tålamod och vilja att komma till Assyriska, säger Aho till hemsidan.

– I Christoffer får vi en offensiv och passningsorienterad vänsterback som borgar för bra uppspel, han kommer att passa alldeles utmärkt hos oss både på och utanför planen. Han har stora ambitioner med sin fotbollskarriär och jag hoppas att Assyriska kan vara en bra miljö för honom att ta ytterligare kliv i sin utveckling, fortsätter han.

Christoffer Eriksson ansluter närmast från Degerfors IF.

– Jag är jätteglad att vara här. Alla pratar väldigt varmt om klubben så jag ser verkligen fram emot att komma in i gemenskapen. Assyriska spelar en fotboll som tilltalar mig och jag hoppas att jag skall blir en bättre fotollsspelare, säger 23-åringen till hemsidan och fortsätter:

– Jag känner flera av spelarna och jag gillar "Vallis" höga kravbild och ambitionsnivå. Klubben firar 40 år och jag hoppas att vi kan glädja supportrarna med bra prestationer och resultat. Jag tror på laget och hoppas vi kan kämpa om topplaceringarna i serien.

Fotbolltransfers.com
info@fotbolltransfers.com
Kommentarer skapas med Disqus