Fotbolltransfers.com - Chelsea och Manchester City vill ha Wayne Rooney
Foto: Bildbyrån

Chelsea och Manchester City vill ha Wayne Rooney

Publicerad: 2010-10-19 11:50 England

Wayne Rooneys framtid blir alltmer osäker då engelsk press hävdar att han vill lämna på grund av otillfredsställande ambitioner från klubben. Chelsea och Manchester City knackar på dörren.

Guardian.co.uk skriver att Wayne Rooney alltmer öppnar för en chockflytt till värsta rivalen Manchester City. Han uppges ha meddelat Manchester United att han inte tänker förlänga sitt kontrakt - som går ut 2012.

Anledningen till anfallarens missnöje uppges vara att han är trött på att klubben saknar ambitioner höga nog. Både Chelsea och Manchester City bekräftar nu sitt intresse för Rooney.

– Vi hade inte diskuterat att värva Rooney fram till förra veckan, för vi trodde aldrig att han skulle vara tillgänglig, precis som vi aldrig diskuterat Barcelonas Lionel Messi. Nu när vi vet att han vill lämna United så kommer vi uppenbarligen följa det noggrant, säger en källa från Manchester City till The Guardian.

Så sent som i april sa Wayne Rooney att han inte har något intresse av att gå till Manchester City.

Chelseas tränare Carlo Ancelotti är intresserad men vill inte hoppas alltför mycket.

– Vi måste vänta och se ifall Wayne Rooney verkligen vill lämna Manchester United. För det andra, huruvida United verkligen vill sälja honom. Och för det tredje, om Rooney är på marknaden skulle det inte bara vara Chelsea som är intresserade, utan många klubbar, säger Ancelotti.

Real Madrids president Florentino Perez tror dock inte att Rooney lämnar.

– Jag tror inte att han lämnar. Jag tror att Ferguson kommer att övertyga honom om att stanna, säger Perez.

Daily Mail skriver dock att Florentino Perez är besatt av Wayne Rooney och väldigt gärna vill värva honom - dock helst till sommaren då han bara har ett år kvar på sitt kontrakt. Så att han kan pressa ner priset.

Arsenals tränare Arsene Wenger tror inte heller att Rooney lämnar United.

– Rooney är en fantastisk spelare. Jag är övertygad om att han kommer att stanna i Manchester United. För det är hans klubb. De har makten att behålla honom. När du ger en stor spelare vila har du en story. Rooney är Rooney. Han stannar där han är, säger Wenger enligt Sky Sports.

Wayne Rooney värderas av fotbolltransfers.com till 600 miljoner kronor.

ARTIKELN PRESENTERAS AV:
KLICKA HÄR FÖR ATT FÅ
HAJPADE ODDS!
Fotbolltransfers.com
info@fotbolltransfers.com
Kommentarer skapas med Disqus