Fotbolltransfers.com - Officiellt: Niclas Elving till CD Walter Ferreti
Foto: Carl Sandin/Bildbyrån

Officiellt: Niclas Elving till CD Walter Ferreti

Publicerad: 2014-01-10 17:53 Utlandsproffs

Ahlafors IF:s nyckelspelare Niclas Elving, 27, befann sig i Nicaragua för att skriva en uppsats. Det slutade med ett kontrakt med CD Walter Ferreti.

Sommaren 2011 lämnade han Örgryte IS för Ahlafors IF i division 3. Men nu åker mittfältaren Niclas Elving på nya äventyr. Han har skrivit kontrakt med CD Walter Ferreti - som huserar i högstaligan i Nicaragua.

– CD Walter är ett av två lag som verkligen försöker rulla boll och han tyckte att jag passade in i systemet. Han ser mig som en offensiv mittfältare och jag har chans att bli en startspelare, men det är tuff konkurrens om platserna, säger Elving till Ale Kuriren.

– Klubben erbjöd mig en bra helhetslösning och hela grejen är ett äventyr jag inte kunde tacka nej till. Jag kommer att träna en gång om dagen, tidigt på morgonen på grund av värmen, vilket också gör det möjligt för mig att fortsätta plugga spanska, fortsätter han.

Niclas Elving åkte till Nicaragua i november förra året för att skriva sin slutuppsats för turismutbildningen vid Göteborgs Universitet. Han började inledningsvis träna med CD Walter Ferreti för att hålla igång.

Efter en testmatch blev tränaren imponerade och svensken erbjöds ett kontrakt - som sträcker sig till maj då säsongen tar ut. Ahlafors hoppas att Elving då kan återvända.

– Vi lyckönskar självfallet Niclas och hoppas han kommer tillbaka i bästa form lagom till höstsäsongen, säger AIF:s fotbollsutskott genom Thore Skånberg till Ale Kuriren.

Ahlafors If skriver på sin officiella hemsida att övergångsblanketterna är inskickade till förbundet och att Elving snart blir speklar för sin nya klubb.

Fotbolltransfers.com
info@fotbolltransfers.com
Kommentarer skapas med Disqus