Fotbolltransfers.com - IFK Göteborg nöjda med Hysén-affären - Häcken får också pengar
Foto: Carl Sandin/Bildbyråna

IFK Göteborg nöjda med Hysén-affären - Häcken får också pengar

Publicerad: 2014-01-03 23:13 Allsvenskan

Håkan Mild är tillfredsställd med pengarna IFK Göteborg får för Tobias Hysén. Även BK Häcken får del av solidaritetsersättning.

IFK Göteborg uppges ha fått mellan 9 och 10 miljoner kronor för Tobias Hysén. Något som inte bekräftas, men sportchefen Håkan Mild är nöjd med uppgörelsen med Shanghai East Asia FC.

– Det här är något som "Tobbe" har haft en önskan om och sen hade vi en förhandling. Därefter har vi hittat en lösning och det är egentligen inte konstigare än så, säger han till GT.

– Tobbe har gjort väldigt mycket gott för oss, men det finns ingen anledning för oss att stoppa en sådan försäljning när spelaren själv vill dit och det blir en "fair deal", fortsätter Mild.

Av den totala summan är 5 procent öronmärkta till solidaritetsersättning för klubbar som fostrat spelaren. Totalt rör det sig om omkring 500 000 kronor. BK Häcken får en stor del av den kakan.

– Dessa pengar ska fördelas till hans tidigare klubbar, och i vårt fall bör det röra sig om ett par hundra tusen, säger klubbens ekonomiansvarige Tomas Olsson till GP.

ARTIKELN PRESENTERAS AV:
KLICKA HÄR FÖR ATT FÅ
HAJPADE ODDS!
Fotbolltransfers.com
info@fotbolltransfers.com
Kommentarer skapas med Disqus