Fotbolltransfers.com - Senaste nytt i division 1 - 12 december
Foto: Bildbyrån/montage

Senaste nytt i division 1 - 12 december

Publicerad: 2013-12-12 23:22 Division 1

Värvningar, förluster och nya kontrakt i flera division 1-lag. Läs om de senaste förändringarna här.

Division 1 Södra:

IK Oddevold bekräftar på sin officiella Twitter att Emmanuel Adebayo signerat ett treårskontrakt med klubben. Han anländer närmast från danska FC Midtjylland.

---

IFK Uddevalla meddelar på sin officiella hemsida att Imer Beqiri förlänger sitt kontrakt över 2014.

– Jag är väldigt nöjd över att Imer fortsätter. Det är en väldigt bra fotbollsspelare som vill tillbaka i samma fina form han hade i våras innan skadan. Han blir en viktig spelare med sin rutin från division 1, säger tränaren Joakim Jensen till hemsidan.

---

Oskarshamns AIK meddelar på sin officiella hemsida att Jim Stahre anländer från IFK Vaxholm. Kontraktet är på ett år.

– Jim kommer med sitt lugn och spelförståelse bli en tillgång för oss. Han har dessutom rutin från div 1. Jims styrkor ligger i huvudspelet och spelförståelsen samt sin fina vänsterfot. Då han mäter 193 cm så tillför han givetvis pondus i båda straffområdena. Dessutom har han ett kraftigt driv att utvecklas som fotbollspelare, säger sportchefen Johan Woxö till hemsidan.

---

Skövde AIK skriver på sin officiella hemsida att Martin Herlin skrivit på för två nya år, medan Mirza Kalijundzic förlängt med ett år.

---

Kristianstads FF bekräftar på sin officiella hemsida att ytterbacken Tomislav Kolobaric är klar för klubben. Han anländer närmast från Höganäs BK.

– Det har känts bra från första stund. Tränaren har visat att han tror på mig och jag har bara positiva intryck. Det känns skönt att ha gjort klart med en ny klubb, säger han till hemsidan.

---

IS Halmia meddelar på sin officiella hemsida att Vigan Ademi ansluter från Snöstorp Nyhem FF. Yttermittfältaren har skrivit på för två år.

---

Daniel Jovanovic lämnar Trelleborgs FF. Det bekräftar mittfältaren för Trelleborgs Allehanda och berättar att han är trött på att pendla från Malmö.

---

Division 2-klubben Assyriska BK bekräftar på sin officiella hemsida att mittbacken Jon Stockhaus lämnar för Utsiktens BK.

– Efter många möten fram och tillbaka fick jag ett definitivt bud av ABK. Efter detta hade jag lovat de klubbar som visat intresse för mig att höra vad de hade att säga. Att vara 33 år och fortfarande intressant är såklart smickrande. Av respekt nämner jag inga klubbar men Utsikten är ju en klubb som följt mig en tid tillbaka, säger han till hemsidan och fortsätter: 

– Efter möten med dem och de lade upp allt de tänkt växte viljan att bevisa för mig själv och andra att ålder bara är en siffra och jag kan fortfarande spela högre upp. Efter mycket bollande med personer både inom ABK och utanför gjorde till slut att jag tog beslutet att satsa helhjärtat på en ny erfarenhet. Tilläggas bör att ABK gjorde allt för att behålla mig och det både värmer och sårar hjärtat.

---

Division 1 Norra:

Västerås SK är senaste klubben som anmält sitt intresse för anfallstalangen Mohamed Buya från division 3-klubben Juventus IF.

– De har ringt och frågat om honom. Men det var efter att alla storklubbar redan hade fått upp ögonen. Det är nog för sent nu, Buya har gått förbi "VSK-nivån", säger Juventus manager Franco Pertunaj till VLT.

VSK:s tävlingsansvarige Ramin Kiani ger dock inte upp.

– Mohamed är en spelare som gjort väldigt bra ifrån sig. Det vore tjänstefel av mig att inte följa och uppmärksamma en sådan spelare. Jag har kontaktat Juventus och undersökt möjligheten att få se och testa honom på träning i vår egen miljö, det hoppas jag kan bli verklighet, säger han till VLT.

Almir Zeqiri, 17, och Johannes Owusu, 18, är nära att återvända till VSK från IF Brommapojkarna. Duon har erbjudits kontraktsförslag.

– Det stämmer. Vi vill gärna att de kommer tillbaka. Vi vill bygga laget kring västeråsare och en viktig del i det är att försöka locka tillbaka spelare som varit här tidigare, säger Ramin Kiani till VLT.

ARTIKELN PRESENTERAS AV: 
 
KLICKA HÄR FÖR ATT FÅ DIN
EXKLUSIVA BONUS!
Fotbolltransfers.com
info@fotbolltransfers.com




Kommentarer skapas med Disqus