Fotbolltransfers.com - Senaste nytt i division 1 - 3 december
Foto: Bildbyrån/montage

Senaste nytt i division 1 - 3 december

Publicerad: 2013-12-03 17:54 Division 1

Provspel, värvningar, förluster och nya kontrakt i flera division 1-lag. Läs om de senaste förändringarna här.

Division 1 Norra:

Försvararen Jens Sjöström, 22, har skrivit på ett nytt kontrakt med Umeå FC.

– Jag tycker att jag hade en bra säsong förra året och det känns inspirerande med en fortsättning i Umeå FC, säger han till Umeås hemsida.

---

IK Brage meddelar på sin officiella hemsida att Linus Bolin är klar för klubben. Han ansluter närmast från lokalkonkurrenten Dalkurd FF och har skrivit på för två år.

Brage är dock ännu inte överens med mittbacken Peter Magnusson om en förlängning.

– Jag har varit ärlig mot Brage och sagt att jag helst av allt vill stanna här. Jag trivs bra i stan och känner mig hemma här i och med att jag studerar på högskolan och har min flickvän i här i Borlänge. Så att stanna är min högsta önskan, så jag hoppas att vi ska komma överens, säger han till DT-sporten.

– Men jag för en dialog med andra intresserade klubbar också och skulle jag inte komma överens med Brage, så blir jag tvungen att se över de andra alternativen och flytta härifrån, fortsätter Magnusson.

---

Frank Pettersson kan lämna Dalkurd FF då kontraktet löpt ut. Nu har målvakten två förslag att ta ställning till. Det ena kommer från Borlängeklubben.

– Jag trivs bra i Dalkurd och har spelat bra när jag har varit i Dalkurd. Det är givetvis något som talar för dem, säger Pettersson till DT-sporten och fortsätter:

– Samtidigt har Dalkurd tappat lite spelare nu och jag är lite som Linus Bolin. Jag börjar bli äldre och prioriterar det här vid sidan av också. För några år sedan ville man jobba så lite som möjligt, men nu börjar jag känna att jag vill jobba. Där ligger den andra klubben i framkant, då de kommit med ett jättebra förslag på sådana lösningar.

Han förnekar dock att den andra klubben är Brage.

– Det är inte aktuellt. jag har inte pratat med Brage den här gången, det hade jag kunnat säga i så fall, säger Pettersson till DT-sporten.

---

Nyköpings BIS har tappat Paul Torres till Landskrona BoIS. Nu är klubben på väg att värva en ny mittfältare som ersätter.

"Detta är något som Bissarns spelartrupp och stab vetat om i över två veckor och något som klubben jobbar med lösningar för. Att tappa Paul är givetvis inte bra, men Bissarna ligger långt fram i förhandlingar med ersättare av mycket god klass", skriver klubben på sin officiella hemsida.

Magnus Karlsson lägger ner sin elitsatsning för att istället bli assisterande tränare i Nyköpings BIS.

- Det känns helt rätt. "Vargen" och jag har ganska lika syn på fotboll. Sen kan jag med min erfarenhet som spelare se detaljer som inte han gör, säger Magnus Karlsson till klubbens hemsida.

---

BK Forward meddelar på sin officiella hemsida att duon Amar Bukva och Linus Lamu förlängt sina kontrakt.

– Det här är två unga och talangfulla spelare som båda kan ha något riktigt stort på gång under 2014, säger fotbollsansvarige Torsten Medin till hemsidan.

---

Karlos Touma lämnar Vasalunds IF. Läs mer HÄR.

---

Umeå FC testar backen Sebastian Huenul Helgesson från Vasalund, skriver Västerbottens-Kuriren.

---

Skellefteå FF kan tappa Leo Englund till GIF Sundsvall. Nu kan han ersättas av Selångers anfallare Daniel Andersson, skriver Västerbottens-Kuriren.

 

Division 1 Södra

Utsiktens BK meddelar på sin officiella hemsida att Daniel Forsell förlängt sitt kontrakt med ett år.

– Daniel Forsell har varit en prioriterad spelare för oss att förlänga med. Av flera anledningar. Han är användbar på flera positioner i vår centrallinje och har mångårig erfarenhet från spel på högsta nivå, säger sportchefen Ingemar Lundin till hemsidan.

---

IF Sylvia har förlängt med lagkaptenen Johan Söderberg. Det meddelar klubben på sin hemsida under eftermiddagen. Avtalet gäller i ett år.

En annan mittfältare, Markus Hansson, stannar också i klubben. 33-åringen har skrivit på för ytterligare en säsong.

Man har också förlängt med ytterbacken Erik Mattsson. Kontraktet gäller över kommande säsong, enligt Sylvias hemsida.

IF Sylvia meddelar också att Molgan Vester, Oliver Lönn, Armando Ibrakovic, Riki Cakic, Joonas Tamm och David Chamoun lämnar klubben.

Ibrakovic har redan skrivit på för division 3-klubben Assyriska IF medan Tamm flyttar till Trelleborgs FF.

---

IK Oddevold vill förlänga med Hampus Bohman.

– Vi ska göra vad vi kan för att behålla honom. Men om vi ska lyckas med det är en det en del saker som ska falla på plats, säger sportchefen Bjarne Svensson till Bohusläningen.

Vänsterbacken utesluter inte en fortsättning.

– Min ambition är så högt upp som möjligt. Vi får se vad Oddevold säger, säger Bohman till Bohusläningen.

Oddevold förlänger med Gustav Granqvist. Läs mer HÄR.

---

FC Trollhättan testar Oliver Stanisic från U21-laget i BK Häcken. Han är yngre bror till FCT-backen Daniel Stanisic.

– Jag har spelat där sedan jag var fyra, så jag känner att jag vill testa något nytt nu. Brorsan spelar ju här, så jag har sett FCT ganska mycket. Det spelar en fotboll som jag skulle passa in i, säger Oliver Stanisic till TTELA.

19-åringen är också försvarsspelare, likt brorsan. 

– Jag har sett honom spela och jag hoppas att bilden av honom ska klarna lite mer nu, säger tränaren Jesper Ljung till TTELA.

FCT ska även testa Nathan Hands och en i dagsläget icke namngiven spelare.

– Han hade ett långt namn som jag inte kan i huvudet. Men han bor i Borås och kommer från Nigeria. Han är en 22-årig försvarare och har enligt honom själv spelat på högsta nivå i Nigeria, säger Ljung.

Hands spelarde den gångna säsongen i Myresjö/Vetlanda i division 3 sydöstra Götaland.

FCT-tränaren betonar att han hoppas ha klart med ett par nya spelare de närmaste två veckorna. En av dem kan vara David Bennhage från Ljungskile SK.

---

UNT-bloggen skriver att IK Sirius nyförvärv Alexis Bayon först provspelade med AIK, men att man till slut snuvade två division 1-klubbar. IK Frej Täby visade intresse samt en Göteborgsklubb i division 1.

ARTIKELN PRESENTERAS AV:
KLICKA HÄR FÖR ATT FÅ
HAJPADE ODDS!
Fotbolltransfers.com
info@fotbolltransfers.com
Kommentarer skapas med Disqus