Fotbolltransfers.com - Senaste nytt i division 1 - 22 november
Foto: Bildbyrån/montage

Senaste nytt i division 1 - 22 november

Publicerad: 2013-11-22 18:12 Division 1

Provspel, värvningar och nya kontrakt i flera division 1-lag. Läs om de senaste förändringarna här.

IK Oddevold meddelar på sin officiella hemsida att vänsteryttern Adam Engelbrektsson och mittbacken Andreas Bergman flyttas upp i A-laget.

Oddevold testar samtidigt spelare som Rasmus Iversen, Andreas Samuelsson, Simon Svensson, Robin Jansson, Fredrik Alnäs, Albrim Demalijaj, Alexander Pettersson, Daniel Vilhelmsson, Richard Johansson och Patrik Olsson, uppger Bohusläningen.

I dagsläget har klubben enbart nio kontrakterade spelare.

– Men vi väntar på besked från Gustav Granqvist och Tobias Mikaelsson, säger sportchefen Bjarne Svensson till Bohusläningen.

---

Viktige anfallaren Per Mettävainio lämnar IFK Luleå - som han tillhört sedan 2003.

– Det ser mörk ut. Jag har surrat med IFK och sagt åt dem att söka efter en ny forward. Det är det som är sagt hittills. Man kan säga ganska klart att jag har slutat med IFK, säger han till Norrbottens-Kuriren.

Adam Kalenga och Johan Ödmark från Härnösands FF provtränar just nu med IFK Luleå.

– Två spelare som vi fått tips om från kontakter i Härnösand, säger sportchefen Hans Boman till hemsidan.

Samtidigt står det klart att IFK Luleå får behålla nyckelspelaren Ibrahim Kallay. Man lånar honom från FC Kallon över nästa säsong.

– Jag tycker han gjorde en jättebra säsong och sen han tog en ordinarie plats gick det bättre och bättre. Han blev utan tvekan en nyckelspelare i vårt anfallsspel och han var som bäst i rollen lite bakom anfallslinjen, säger Hans Boman till NSD.

– Det här är absolut en viktig pusselbit och för oss känns det väldigt bra, fortsätter sportchefen.

---

Nykomlingen Skellefteå FF meddelar på sin officiella hemsida att Krister Lundgren blir ny huvudtränare. Samtidigt blir Håkan Lundström ny assisterande tränare.

– Skellefteå FF har i och med Krister Lundgrens och Håkans inträde fått ledare som dels har kunskapen och bakgrunden kring av som krävs av spelare och ledare på högre nivå. Utöver detta har båda en otrolig lidelse för fotbollen och dess utveckling, säger fotbollsbasen Arne Olofsson till hemsidan,

– Jag är övertygad om att de kommer att ge 110 procent för att Skellefteå  FF ska bli en riktigt stor positiv överraskning i div 1 2014, fortsätter han.

---

Nyköpings BIS yttermittfältare Oscar Karlsson, 21, har provtränat med Falkenbergs FF.

– Jag är jättenöjd och de var nöjda också. Jag fick beröm för att jag utmanade och var bolltrygg. Det var kul att höra, säger han till Södermanlands Nyheter och fortsätter:

– De ska först gå igenom sin trupp och hitta en tränare, de har något namn på gång. Sedan är det ju lite upp till honom vilken typ av spelare han vill se i laget. Men sportchefen ska ta kontakt med mig.

Oscar Karlsson medger att han fått ett muntligt bud från en klubb redan, och utesluter inte en fortsättning i Nyköping.

Men även Hammarby IF finns med i bilden. Nästa vecka ska 21-åringen provträna med Superettanklubben.

– Jag vet att de har sett mig i ett par matcher i norrettan. Det är som i Falkenberg, bara att åka dit och ge järnet. Blir samma upplägg som Enis (Ahmetovic) haft den här veckan, fyra träningar runt en match på onsdag mot Enskede, säger Karlsson till P4 Sörmlands fotbollsblogg.

---

Norrby IF är tillbaka i division 1 nästa säsong. På sin officiella hemsida skriver man att Emil Laposa, Adam Bengtsson (Ulricehamns IFK), Oscar Ryberg (Skene), Jesper Claesson (LB07) testar med klubben just nu.

– Vi kommer att ta hit 10-12 spelare. Vi känner att vi är tidigt ute. Vi tränar för närvarande måndagar, tisdagar, torsdagar fram till 15 december. Vår tanke är att vi ska göra mer strategiska värvningar så att vi ska bli ett stabilt, etablerat div. 1-lag, säger Fotbollsutskottets Michael Sverker.

Även målvakterna Jesper Hallqvist (Ulricehamns IFK) och Calle Skoglöv (Holmalunds IF) testas då det inte är säkert att Mergin Krasniqi blir kvar i Norrby.

Henrik Svedberg har återvänt till BAIK.

---

Trelleborgs FF skriver på sin officiella hemsida att Jimmi Olsson blir assisterande tränare till Conny Karlsson kommande säsong.

---

IK Frej Täby skriver på sin officiella hemsida att man går skilda vägar med assisterande tränaren Pierre Gallo.

– Pierre har gjort ett jättebra jobb som både spelare och ledare hos oss. Det har varit riktigt roligt och givande att jobba med honom. Nu är det dags för Pierre att ta nästa kliv som tränare och jag kan inte annat än att önska honom ett stort lycka till framöver, säger tränaren Bartosz Grzelak.

---

Alltidfullsatt.se skriver att Lunds BK testar Faton Trstena, Jerry Obidike, Philip Wikström och Mattias Andersson.

– Jag blev uppringd av en person som hjälper spelare lite lägre ner och ser till att etablera kontakt med en klubb. Jag är tacksam för att han valde att hjälpa mig. Men jag har också en kompis som tipsade deras tränare direkt och på den vägen är det, säger Trstena till sajten.

---

Andreas Brännström blir ny tränare i Dalkurd FF. Läs mer här.

Fotbolltransfers.com
info@fotbolltransfers.com
Kommentarer skapas med Disqus