Fotbolltransfers.com - Officiellt: Peter Abrahamsson klar för BK Häcken
Foto: Daniel Stiller/Bildbyrån

Officiellt: Peter Abrahamsson klar för BK Häcken

Publicerad: 2013-11-14 11:23 Allsvenskan

BK Häcken har gjort klart med en ny målvakt. Det blir som Fotbolltransfers.com tidigare berättat Peter Abrahamsson som ansluter från Örgryte IS.

Fotbolltransfers.com berättade nyligen att Peter Abrahamsson, 25, är förstavalet för BK Häcken i jakten på en ny målvakt som konkurrerar med Christoffer Källqvist.

Nu bekräftar BK Häcken på sin officiella hemsida att målvakten värvas från Örgryte IS - som den gångna säsongen ramlade ur Superettan. Abrahamsson har skrivit på för tre år.

– Vi har inte värvat en andramålvakt utan en målvakt som på allvar kan konkurrera med Krickan. Vi är övertygade om att den konkurrenssituationen kommer utveckla de båda på ett mycket bra sätt, säger Sonny Karlsson till hemsidan.

– Vi har följt Peter sen han var 17 år. Både i ungdomslandslag och i klubblag och vet att han är en duktig målvakt. Dessutom har han en personlighet som verkligen passar in hos oss, fortsätter sportchefen.

Peter Abrahamsson lämnar därmed ÖIS efter sju säsonger.

– Min tid i ÖIS har varit fantastisk och lärorik, med både lågpunkter och höjdpunkter. Just nu känner jag att för min utvecklings skull så väger en chans i Allsvenskan tungt, även om det känns tungt att behöva lämna ÖIS och alla fantastiska supportrar som stöttat både mig och laget genom mina år i klubben, säger Peter om sin tid i ÖIS och sitt val att lämna, säger han till ÖIS hemsida.

Fotbolltransfers.com
info@fotbolltransfers.com
Kommentarer skapas med Disqus