Fotbolltransfers.com - Officiellt: Jiloan Hamad klar för Hoffenheim
Foto: Privat bild.

Officiellt: Jiloan Hamad klar för Hoffenheim

Publicerad: 2013-10-30 10:30 Allsvenskan

Jiloan Hamad lämnar till slut Malmö FF för Bundesliga och TSG 1899 Hoffenheim. "Jag blev så kär i klubben", förklarar 22-åringen sitt val för Fotbolltransfers.com.

Malmö FF behöll honom i somras för att förbättra SM-guldchanserna. Nu har Jiloan Hamad varit med och skjutit Lennart Johanssons pokal till Skåne igen. Men nu fortsätter karriären i Bundesliga. 22-åringen har skrivit på för 3,5 år med TSG 1899 Hoffenheim.

– Jag hade många alternativ, det var deras sätt att approacha mig som föll avgörande. Hoffenheim la fram ett videoklipp på hur de spelar, och de hade lagt in mig i det, hur jag skulle passa in. Det var väldigt professionellt, sportchefen flög till Stocholm och var väldigt på. Jag kände mig uppskattad. Det är ett grymt lag och ett perfekt steg. De har en bra träningsanläggning och en perfekt arena. Jag fick träffa tränaren och sportchefen, de gick igenom varför de valt just mig. Det var allt jag sagt innan i alla år, det var exakt detta jag hade drömt om. Helhetsbilden, sen är det en jävligt bra liga, den är väl rankad tvåa i världen just nu, säger Hamad till Fotbolltransfers.com.

– Bundesliga är väldigt het nu, bra läge att komma till ligan, det är mycket uppmärksamhet just nu, speciellt när det går så bra för Bayern München och Borussia Dortmund. Jag minns när jag kom till Malmö, nu är jag mer etablerad, jag får nummer 11, jag är redo för det här. Mina förväntningar är höga, jag är fortfarande ung, vill utvecklas hela tiden och hjälpa Hoffenheim att vinna matcher. Jag har det i mig, jag är inte alls orolig, vet att jag klarar det, fortsätter yttermittfältaren.

Hur hanterade du det enorma intresset mitt i ett guldrace?

– Det var en utmaning, en grej att vara stolt över, att ha den erfarenheten mitt i ett guldrace som lagkapten. Det var många saker på gång samtidigt, en massa matcher mitt i allt. Det var bra för mig, lärde mig mycket, lärde mig att fokusera på rätt saker. Det var mycket skriverier, men det var inget från tomma intet. Det fanns massa klubbar. Det var en bra erfarenhet, men jag hade fokus på fotbollen, det hjälpte mig mycket.

Jiloan Hamad medger att en rysk klubb kom med ett ytterst lukrativt kontraktsförslag - som fick honom att tänka efter. Enligt uppgifter till Fotbolltransfers.com kom budet från Rubin Kazan.

– Jag fick ett jättebud från en rysk klubb, det var ett väldigt lukrativt bud. Man började svettas lite. Det var mycket pengar. Det är svårt, men jag blev så kär i Hoffenheim och jag ångrar inget. Om jag gör det bra där kan jag dubbla den lönen. Jag vill ge det en chans, det är Bundesliga, det kittlar i kroppen bara jag tänker på det. Sen är jag nöjd med avtalet i Hoffenheim, jag kommer direkt med en bra lön, tack varje bra rådgivare i Ferhat (Cifci) och Nenad (Lukic).

– Min familj har alltid varit vid min sida, men jag måste ändå berömma Ferhat och Nenad. Det har inte varit lätt, jag har haft stora krav, den här gången skulle det gå till på rätt sätt. De har verkligen hjälpt mig att göra rätt val. Är väldigt tacksam. De är unga hungriga agenter, de är på uppgång, har kontakter och är bra killar. De kommer att ta över Sverige, dem är grymma.

Jiloan Hamad fick avsluta sin sejour i Malmö FF på bästa möjliga sätt - ett andra SM-guld.

– Det känns fantastiskt, man säger att man ska sluta på topp. Jag tror folk aldrig kommer glömma mig i Malmö. Jag är 22 år, lagkapten och vunnit två SM-guld. Det är fantastiskt, och rätt läge att sticka. Kommunikationen har alltid varit bra med MFF, de ville behålla mig i somras när Tokelo Rantie såldes, så det är inga haard feelings, att jag lämnar som bosman. Vi skiljs verkligen åt som bästa vänner, MFF är jätteglada för min skull. Allt är perfekt, säger Hamad till Fotbolltransfers.com.

Någon hälsning till MFF-fansen?

– Jag har haft sex fantastiska år i Malmö, har en match kvar i Allsvenskan och Supercupen. Jag var en snorunge när jag kom, nu har jag vuxit till att bli spelaren jag är i dag, och blivit lagakpten i Sveriges största klubb, om det är någonstans det kan hända är det i MFF. Malmö är mitt hem nu, även om jag är uppvuxen i Örebro. Det är också hit jag vill återvända en vacker dag.

Så MFF-fansen kan hoppas på att du avslutar karriären i klubben?

– Absolut, sen vet man inte vad som händer, men absolut kan det bli så.

TSG 1899 Hoffenheim har bekräftat övergången på sin officiella hemsida.

ARTIKELN PRESENTERAS AV:
KLICKA HÄR FÖR ATT FÅ
HAJPADE ODDS!
Ninib Staifo
ninib.staifo@fotbolltransfers.com
Kommentarer skapas med Disqus