Fotbolltransfers.com - Kristopher Da Graca till Arsenal nästa sommar
Foto: Privat foto

Kristopher Da Graca till Arsenal nästa sommar

Publicerad: 2013-10-06 19:17 Utlandsproffs

Nästa år flyttar ännu en svensk till England. 15-årige backtalangen Kristopher Da Graca kommer att spela för storklubben Arsenal. Inom kort skriver han på sitt personliga avtal. "Det är en stor och bra klubb", säger han till Fotbolltransfers.com.

I augusti fick han chansen att visa upp sig för Premier League-klubben. Han spenderade en vecka i London och strax innan resan tillbaka till Sverige fick han glädjebeskedet. Arsenal hade bestämt sig för att värva honom till sitt ungdomslag.

Han blir inte ensam svensk i den engelska storklubben. I början av sommaren kontrakterades 16-årige Jamaal Raage och i september fick 18-årige Kristoffer Olsson debutera för a-laget.

Kristopher Da Graca, född 1998, är en lång mittback som även kan agera som defensiv mittfältare. I Sverige har han spelat med 97:orna i division 4-klubben Hisingsbacka FC.

Sedan ett par veckor tillbaka är Arsenal överens med Da Graca - som tidigare även provtränat med Chelsea, Tottenham och Aston Villa.

– Arsenal är en stor och bra klubb. Jag har fått en chans att bli en bra fotbollspelare längre fram, det känns skönt. Till en början kommer jag att få träna med dem i min egen ålder, säger talangen till Fotbolltransfers.com.

Ännu återstår en signatur från 15-åringen. Ingen resa är i dagsläget bokad men han hoppas på att åka tillbaka till London inom kort, för att skriva på ett treårskontrakt.

– Det kan bli nästa vecka eller veckan därpå.

Flytten till England sker däremot inte i år.

– Jag flyttar dit sommaren 2014. Jag och min pappa ville att jag skulle gå klart grundskolan först, förklarar Da Graca.

Även Arsenal och Hisingsbacka är överens om utbildningsbidraget för backtalangen.

– Ja, vi är helt överens med Arsenal. Vi hade några vändor fram tillbaka, men nu är vi överens. Man får tänka på killen också och se mer än bara siffror. Vi är en ganska liten förening och vill inte sätta käppar i hjulen för honom, säger Hisingsbackas ordförande Thomas Albinsson till Fotbolltransfers.com.

Göteborgsklubben, som även fostrat stortalangen Carlos Strandberg i BK Häcken, är dock nöjda med summan man får.

– Ja, vi fick ju  bättre än deras första bud om man säger så och för att vara en förening i vår division är det självklart bra pengar. Summan styrs ju av utbildnigsbidrag och avtalet bygger också på klausuler. Det är ett paket, precis som i Carlos Strandbergs fall, handlar det hela tiden om att man får mer när spelarna tar nästa steg, att de ska lyckas, att de ska få till en försäljning och så vidare.

Klubbarna har inte heller undertecknat något avtal än och när det sker är i dagsläget oklart.

– När kontraktet skrivs på med Arsenal vågar jag inte svara på, men vi har en överenskommelse. Han flyttar ju inte först förrän till våren, avslutar klubbens ordförande.

ARTIKELN PRESENTERAS AV: 
 
KLICKA HÄR FÖR ATT FÅ DIN
EXKLUSIVA BONUS!
Jakob Celik
jakob.celik@fotbolltransfers.com




Kommentarer skapas med Disqus