Fotbolltransfers.com - Häcken jagar Alexander Jeremejeff: "Finns intresse runt honom"
FOTBOLLTRANSFERS.COM AVSLÖJAR
Foto: Bildbyrån/montage

Häcken jagar Alexander Jeremejeff: "Finns intresse runt honom"

Publicerad: 2013-09-28 00:14 Allsvenskan

Alexander Jeremejeff, 19, öser in mål för Qviding FIF och drar till sig intresse från klubbar uppifrån. En av dem är BK Häcken, kan Fotbolltransfers.com avslöja.

Han fick aldrig chansen i Örgryte IS, och valde därför att flytta till Qviding FIF inför säsongen. Det blev vändpunkten för anfallstalangen Alexander Jeremejeff – som hitills gjort elva mål i division 1 södra, trots att laget länge låg risigt till i tabellen.

Nu kan Fotbolltransfers.com avslöja att BK Häcken visar seriöst intresse för 19-åringen. Både sportchefen Sonny Karlsson och tränaren Peter Gerhardsson har studerat Alexander Jeremejeff i flera matcher, och imponerats.

– Rent generellt om just Häcken har jag inte hört något, men tycker att det är kul om det är sant. Min fokus ligger just nu på Qviding, vi har nu avancerat till säker mark. Men självklart är det jättekul om det stämmer. Det är där jag vill spela, i högsta serien, säger talangen till Fotbolltransfers.com och fortsätter:

– Jag har hört lite att det finns intresse. Men inte om det är konkret, det vill jag inte heller veta. Det har ju gått bra för mig, laget spelar ju en rolig fotboll och det attraherar många. Jag har ju hört en del, vet att det finns folk som tittar på mig. Men jag försöker bara spela mitt spel, om folk tycker det är bra det jag gör, så är det kul. Har dock ingen koll på vilka klubbar, vill inte fokusera på det. Utan 100 procent på Qviding.

Är du redo för att redan ta steget till Allsvenskan?

– Personligen, som spelare, vill man spela så högt som möjligt, det är också det jag siktar på. Det är i Allsvenskan jag vill spela och känner definitivt att jag kan mäta mig med de som spelar där. Men samtidigt får man vara ödmjuk, jag spelar i division 1, det är två serier upp. Skulle chansen komma så skulle jag kriga för den och visa att jag håller.

Det stora förtroendet från tränaren Bosko Orovic har varit en viktig aspekt i anfallarens utveckling.

– Det handlar mycket om förtroende, förra året var jag nästan samma spelare, men fick inte förtroende i ÖIS. Men Bosko tror på mig här och det gör mycket, speciellt för en ung spelare som mig. När man har förtroende så kommer det andra på köpet. Förra säsongen satt jag på bänken i 24 matcher för ÖIS (hoppade in i två), men fick aldrig förtroende, därför gick jag vidare, säger Jeremejeff till Fotbolltransfers.com.

Qviding vill inte bekräfta intresset från specifika klubbar, men medger att Alexander Jeremejeff har beundrare i de två högsta serierna.

– Det finns lite intresse runt honom, sådant som förekommer i periferin, men det är absolut inget konkret från någon. Det handlar om klubbar i Superettan och även någon allsvensk klubb, säger klubbchefen Thomas Gustafsson till Fotbolltransfers.com och fortsätter:

– Det finns som sagt inga konkreta diskussioner, utan klubbar ställer några frågor och visar intresse. Sedan kommer några halvseriösa grejer. Men innan det är konkret så är det inget. Klubbar vill höra sig för. Vi hade förfrågningar om Jeremejeff i somras redan. Men det var mer via agenter då. Då vet man inte vad det ligger i det.

Alexander Jeremejeff sitter på ett flerårskontrakt med Qviding, men det behöver nödvändigtvis inte bli en jättedyr affär för intressenterna.

– Det beror på, vår stora uppgift är att plocka fram unga spelare som honom, han hade i princip ingenstans att spela inför i år, vi tog emot honom med öppna armar och Bosko trodde starkt på honom. Jag har aldrig varit med om att stoppa en spelare från att gå uppåt, det brukar vi komma överens om, säger Gustafsson till Fotbolltransfers.com.

Hur stor är sannolikheten att han lämnar i vinter?

– Jag tror mycket hänger på hur Alex ser ut sista matcherna, hur han sköter det helt enkelt. Han vet också att det florerar en del rykten, gäller att göra jobbet där man är och vara seriös. Hänger mycket på hans egen prestation. Fortsätter han som hittills och gör de poängen, då tror jag det är stor sannolikhet att han åtminstone får intresseförfrågningar, sen är det upp till honom om han nöjer sig med de klubbarna som kommer. Det är många parametrar som spelar in. Men jag tycker att det skulle göra honom gott att stanna i Qviding ett år till.

Fotbolltransfers.com har utan framgång försökt nå Häckens sportchef Sonny Karlsson.

Ninib Staifo
ninib.staifo@fotbolltransfers.com
Kommentarer skapas med Disqus