Fotbolltransfers.com - Levon Pachajyan klar för Assyriska: "Han har spetsegenskaper"
FOTBOLLTRANSFERS.COM AVSLÖJAR
Foto: Bildbyrån

Levon Pachajyan klar för Assyriska: "Han har spetsegenskaper"

Publicerad: 2013-08-10 16:25 Superettan

Assyriska FF har värvat tidigare GAIS-spelaren Levon Pachajyan. Den armeniske yttern har skrivit på ett kontrakt över säsongen 2015.

Assyriska FF har legat lågt på transfermarknaden i sommar. Man har enbart sålt Mohammed Mbye till norska Elverum och lånat ut Bachir Katourgi till Eskilstuna City.

Men nu gör man sin första värvning. Fotbolltransfers.com kan avslöja att Levon Pachajyan, 29, skrivit på för Assyriska FF. Kontraktet sträcker sig över säsongen 2015.

– Levon har skrivit på för 2,5 år. Han har en lång erfarenhet på hög nivå, såväl i Sverige som i andra länder. Det är en mångårig landslagsman, det är en riktigt bra spelare vi får hit. En spelare som är väldigt motiverad att komma hit till Assyriska och hjälpa oss. Det är en i grunden offensiv spelare. Vi har i första hand tänkt att spela honom som ytterforward. Det är en position som vi inte haft tillräckligt med konkurrens i. Haft lite brist på yttrar, bekräftar klubbchefen Aydin Aho för Fotbolltransfers.com.

– Han är i bra form, gjort bra fysiska tester. Spelade i ligan för bara drygt en vecka sedan. Vi tror att han, så fort han blir spelklar, är fit for fight. Det är väldigt bra. Det här är samtidigt en långsiktig lösning. Vi har hittat en bra spelare med spetsegenskaper. Han har också erfarenhet av spel i Sverige, han vet vad det innebär både fotbollsmässigt och social att vara här. Han har därför en inkörningsperiod som är kort jämfört med andra utländska spelare. Det är också positivt, fortsätter han.

Den armeniske yttern spelade allsvenskt med GAIS säsongen 2008. Sedan dess har han tillhört Fredrikstad FK, Sanat Naft ,Shirak Gyumri och kommer närmast från Mika Yerevan.

Ninib Staifo
ninib.staifo@fotbolltransfers.com
Kommentarer skapas med Disqus