Fotbolltransfers.com - Erkan Saglik ny ordförande i klassikerklubben Västra Frölunda IF
Foto: Joel Marklund/Bildbyrån

Erkan Saglik ny ordförande i klassikerklubben Västra Frölunda IF

Publicerad: 2013-08-01 02:39 Superettan

Han är fortfarande en elitspelare i Varbergs BoIS. Men nu kommer Erkan Saglik även axla ordförandeskapet i moderklubben Västra Frölunda IF - som numera spelar i division 3. ”Vi vill fostra blivande elitspelare igen”, säger 27-åringen till fotbolltransfers.com.

År 2000 var Västra Frölunda IF en allsvensk förening och en av Sveriges största plantskolor. I dag spelar klassikerklubben i division 3.

Nu ska skutan styras om och klubbens egen produkt Erkan Saglik, 27, är handplockad som ordförande. Tillsammans med den nya styrelsen ansvarar han för uppdraget. Mittbacken får också med sig en annan Frölundaprofil i förre anfallaren Richard Teberio, som ledamot.

– Jag ser ordförandeskapet som ett hedersuppdrag och är givetvis väldigt stolt över att få ansvaret att återskapa det som föreningen en gång i tiden har varit. Västra Frölunda IF var en plantskola för ungdomar som producerat mer än ett trettiotal allsvenska fotbollsspelare genom åren, säger Saglik till Fotbolltransfers.com.

– Det kommer att vara en tuff utmaning, föreningen blöder just nu ekonomiskt och det kommer att krävas en stor omorganisation och hjälp från alla som vill vara med och vända på detta, fortsätter han.

Till vardags spelar Erkan Saglik fortfarande elitfotboll i Superettaklubben Varbergs BoIS. Han har dessutom startat ett nytt bemanningsföretag tillsammans med en annan Frölundaprofil, Mohammed Ali Khan, lagkapten i allsvenska BK Häcken. Saglik förklarar hur han hinner med allting:

– Det gäller att vara organiserad och bestämd, veta vad man ska göra samt i vilken ordning man ska göra saker och ting. Sedan har vi fotbollsspelare väldigt mycket fritid utöver fotbollen.

Vad är din ambition med Västra Frölunda IF?

– Ambitionen är att bli en förebild inom ungdomsidrotten och fostra blivande elitfotbollsspelare igen.  Vi kommer att ge våra unga talanger de rätta förutsättningarna för att fortsätta utvecklas och ta ytterligare steg i karriären.

– De flesta spelare som tidigare fostrats i VFIF har på ett eller annat sätt fortfarande kopplingar till klubben. Vi fick en förfrågan av valberedningen för några veckor sedan och fick således ta del av klubbens lägessituation. Efter att ha funderat och värderat tog vi beslutet att ta oss an utmaningen. Målet är att göra de förändringar som krävs för att hjälpa klubben att nå de uppsatta målen.

ARTIKELN PRESENTERAS AV:
KLICKA HÄR FÖR ATT FÅ
HAJPADE ODDS!
Ninib Staifo
ninib.staifo@fotbolltransfers.com
Kommentarer skapas med Disqus