Fotbolltransfers.com - Bröndby värvar Amir Al-Ammari: "Jag är förväntansfull"
Foto:

Bröndby värvar Amir Al-Ammari: "Jag är förväntansfull"

Publicerad: 2013-07-25 16:53 Division 1

Husqvarnas mittfältstalang Amir Al-Ammari, 15, är klar för danska storklubben Bröndby. "Jag åker ner i morgon och skriver på", säger han till fotbolltransfers.com.

Amir Al-Ammari har visat upp sig för Bröndby IF flera gånger. Nu står det klart att talangen lämnar Husqvarna FF för den danska storklubben. Parterna är överens om ett treårskontrakt. Jönköping byts ut mot Köpenhamn.

– Jag åker ner i morgon för att skriva på. Så det är bara det kvar. Det känns bra. Jag var och testade två gånger, en vecka i taget. Det gick väldigt bra båda gångerna och de visade stort intresse, säger Al-Ammari till Fotbolltransfers.com och fortsätter:

– Jag är förväntansfullt. Visst är det tufft att lämna familjen och vännerna och så, men jag har tagit det beslutet. Jag kommer ändå komma och hälsa på, så det blir inget jätteproblem. Lite nervöst är det att flytta själv till en storstad, samtidigt är det väldigt spännande.

Amir Al-Ammari, som fyller 16 år senare i år, har inte något professionellt kontrakt med Husqvarna FF, men har under året tränat med A-laget. Därför kan division 1-klubben inte stoppa övergången. Det vill man inte heller.

– Han har varit nere i Bröndby under ett helt år, ett antal gånger. De har gillat vad de sett. Vi har ingen information om att det är klart, men det lutar åt det. 99 procent att det blir så. Vi har inte tvingat Amir att skriva ett kontrakt. HFF har trott på och ställt upp mycket för honom. Det viktigaste för oss är att Amir blir nöjd, säger sportchefen Issa Iskander till Fotbolltransfers.com.

– Helt ärligt har vi inte diskuterat något med Bröndby, jag vet inte hur de jobbar. Amir har tillsammans med sin rådgivare skött det själv. Men jag är väldigt förvånad över att Bröndby inte hört av sig, fortsätter han.

Amir Al-Ammari kommer inledningsvis ingå i Bröndbys U17-lag. Det Husqvarna kan kräva är ett utbildningsbidrag.

– Vi kan inte kräva så mycket om de inte skriver ett professionellt avtal. Den dagen de skriver proffskontrakt med honom så får de betala pengar, ett utbildningsbidrag. Men än så länge har de inte hört av sig. Det kanske de gör när allt är helt klart, säger Iskander till Fotbolltransfers.com.

SCROLLA NED FÖR ATT
LÄSA NÄSTA NYHET

Ninib Staifo
ninib.staifo@fotbolltransfers.com