Fotbolltransfers.com - Daniel Ahonen: "Sirius som gäller om jag lämnar"
FOTBOLLTRANSFERS.COM AVSLÖJAR
Foto: Privat bild

Daniel Ahonen: "Sirius som gäller om jag lämnar"

Publicerad: 2013-07-11 23:41 Division 1

Superettanlaget Östersunds FK får nobben. Anfallaren föredrar IFK Luleås seriekonkurrent. "Sirius är förstavalet", säger Daniel Ahonen till fotbolltransfers.com.

Under säsongen har flera klubbar visat intresse för norrettans skyttekung Daniel Ahonen, som gjort nio mål i år. Men på sistone har det bara handlat om två klubbar.

Östersunds FK i Superettan och IK Sirius i division 1 norra. Båda klubbarna har lagt bud på 22-åringen.

Nu kan fotbolltransfers.com avslöja att anfallaren bestämt sig för vilken klubb han vill spela för.

– Ska jag lämna Luleå är det Sirius som gäller. Jag har fått ett bra intryck när jag snackat med dem och träffat dem. De är väldigt proffsiga. Det verkar vara en härlig förening som hela tiden strävar framåt. De är även framgångsrika på damsidan, säger Daniel Ahonen till fotbolltransfers.com.

– Östersund har hört av sig och vill ha mig, men jag har inte kommit i så mycket kontakt med dem. Eftersom Sirius varit med i bilden så tidigt var jag bestämd från början att Sirius var förstavalet. Sedan styr det sociala mycket också. Uppsala mot Östersund. Det känns som att man är närmare allt i Uppsala.

Hur långt har klubbarna kommit?

– De diskuterar bud men jag vet inte hur långt dem har kommit. Sirius har lagt bud och Luleå lyssnar, inget är klart än. Jag är inte så delaktigt i det där.

Har du fått klartecken att förhandla med Sirius?

– Ja, jag har fått okej av IFK att göra det.

Är ni överens?

– Svårt att säga. När klubbarna är överens, då kommer det gå snabbt, en eller två dagar att slutföra förhandlingarna med Sirius, det kommer nog inte att vara några problem.

ARTIKELN PRESENTERAS AV: 
 
KLICKA HÄR FÖR ATT FÅ DIN
EXKLUSIVA BONUS!
Jakob Celik
jakob.celik@fotbolltransfers.com
Kommentarer skapas med Disqus