Fotbolltransfers.com - IFK Göteborgs jätteklipp på Moberg Karlsson - vill ersätta med Berg
Foto: Bildbyrån

IFK Göteborgs jätteklipp på Moberg Karlsson - vill ersätta med Berg

Publicerad: 2013-06-19 16:15 Allsvenskan

David Moberg Karlsson är klar för Sunderland - som uppges betala mellan 17 till 20 miljoner. Nu vill IFK Göteborg hämta Marcus Berg.

Nyheten damp ner som en bomb i går kväll - David Moberg Karlsson, 19, lämnar IFK Göteborg för spel i Premier League med Sunderland.

I dag bekräftade även den allsvenska klubben nyheten, samtidigt som man presenterade Lasse Vibe, 26, som senaste tillskottet.

Sportbladet uppger att IFK Göteborg får hela 17 miljoner kronor för Moberg Karlsson. En övergångssumma som kan stiga med 5 miljoner till beroende på speltid.

– Vi kommenterar aldrig några summor, men vi skulle inte sälja om vi inte var nöjda med uppgörelsen, säger IFK:s sportchef Håkan Mild till tidningen.

Moberg Karlsson är en läkarundersökning ifrån att slutföra sin övergång helt. Enligt GT landar prislappen på 20 miljoner kronor.

– Jag kan tyvärr inte kommentera några summor alls, säger Blåvitts klubbdirektör Martin Kurzwelly till tidningen.

Moberg Karlssons agent Per Jonsson har i ett sms till Radiosporten betonat att affären inte är klar, eftersom läkarundersökningen inte är genomförd är inget kontrakt påskrivet.

Agenten är förbannad på IFK som gått ut med nyheten att övergången är klar, och menar att parterna fortfarande förhandlar. Några punkter återstår fortfarande att lösa, menar Jonsson.

Nu är IFK Göteborg på jakt efter en ny anfallare och tar upp ett nygammalt spår - Marcus Berg från Hamburg.

– Det handlar om vad Marcus Berg själv vill. Han måste bli frisk från sin skada, diskutera sin situation med Hamburg och bestämma var han vill spela, säger Mild till Sportbladet.

Försäljningen av David Moberg Karlsson förenklar givetvis en värvning av Marcus Berg.

– Jag har inte diskuterat ekonomi så i detalj med Marcus. Men självklart, om man säljer spelare så blir de ekonomiska möjligheterna större. Men främst handlar det om vad Marcus känner och vilka villkor Hamburg ställer, säger Mild till Sportbladet.

UPPDATERING 17:55: Nu har Sunderland bekräftar värvningen av David Moberg Karlsson på sin hemsida. Han har skrivit på ett fyraårskontrakt med Premier League-klubben.

ARTIKELN PRESENTERAS AV:
KLICKA HÄR FÖR ATT FÅ
HAJPADE ODDS!
Fotbolltransfers.com
info@fotbolltransfers.com
Kommentarer skapas med Disqus