Fotbolltransfers.com - Kalmar FF tappar stortalangen Emil Hansson till Brann
Foto: Bildbyrån

Kalmar FF tappar stortalangen Emil Hansson till Brann

Publicerad: 2013-06-18 12:32 Allsvenskan

Kalmars assisterande tränare Patrik Hansson ser ut att lämna efter säsongen. Redan nu lämnar sonen Emil Hansson, 15, och återvände till Brann.

Stortalangen Emil Hansson, 15, följde med sin pappa Patrik Hansson till Kalmar FF. Han har representerat den allsvenska klubben på U17-, U19 och U21-nivå.

Emil Hansson har också fortsatt träna regelbundet med holländska storklubben Feyenoord. Nu är både far och son på väg bort från Kalmar FF.

Patrik Hansson är assisterande tränare och kom från norska Brann. Han medger att det blir en flytt tillbaka till Norge efter säsongen.

– Jag trivs verkligen med mitt jobb i Kalmar FF, men det har varit en svår tid för familjen. Barnens bästa kommer alltid före min egen tränarkarriär, säger Patrik Hansson till norska BA.

Men redan nu flyttar Emil Hansson tillbaka till Bergen med mamman och systern.

– Det handlar om helheten för barnen. Hedda (frun) har inte fått samma erbjudande här i Sverige (inom rytmisk gymnastik), och båda saknar vänner och familj i Bergen. Det gör min fru och jag, säger Patrik Hansson till BA.

Nu återvänder sonen Emil Hansson till Brann.

– Anledningen till att han följde med till Kalmar var att han var ung, och bör vara med familjen. Det handlade inte om erbjudandet han fick från Brann. Jag vet att han kommer att få bra stöd där, säger pappan.

Branns utvecklingschef Rune Soltvedt välkomnar tillbaka stortalangen.

– Emil är en spelare vi känner till väl, och som redan som 14-åring tränade med U-truppen. Det är glädjande för oss att han kommer tillbaka, säger han till BA.

Fotbolltransfers.com
info@fotbolltransfers.com
Kommentarer skapas med Disqus