Fotbolltransfers.com - Talang var aktuell för Malmö och Mjällby - hamnade i Twente
Foto: Bildbyrån

Talang var aktuell för Malmö och Mjällby - hamnade i Twente

Publicerad: 2013-06-14 14:13 Allsvenskan

Han spelade i Vellinge och Klagshamn. Shadrach Eghan Kwesi, 18, kunde hamnat i Malmö eller Mjällby men värvades till Twente.

Sven Sjunnesson är Europarepresentant för ghananska akademin i Akosombo. Han berättar att talangen Shadrach Eghan Kwesi, 18, efter sin tid i Vellinge och Klagshamn kunde hamnat i allsvenska Malmö FF eller Mjällby AIF.

– Shadrach provade i Mjällby och Peter Swärdh ville ha dit honom. I så fall skulle de försöka lösa honom med extern hjälp, säger Sjunnesson till Skånska Dagbladet och fortsätter:

– I samma veva testade Shadrach även med U17 i MFF. Men man bedömde inte att det fanns ekonomi nog att tillgodose de krav på samarbete som vi hade i akademin.

Istället hamnade  i Shadrach Eghan Kwesi i holländska FC Twente.

– Jag fick visa upp mig för Patrick Kluivert och det var han som tog beslutet att Twente skulle satsa, säger 18-åringen till Skånska Dagbladet.

Den ghananske talangen fick däremot ett 4,5 årskontrakt med Twente. Shadrach Eghan Kwesi har redan hunnit göra två matcher i holländska ligan.

– Enschede är en trevlig stad, lite mindre än Malmö tror jag, men bra och jag har blivit väl mottagen av lagkamraterna. Twente har många duktiga spelare, bland andra Rasmus Bengtsson, säger mittfältaren till Skånska Dagbladet.

SCROLLA NED FÖR ATT
LÄSA NÄSTA NYHET
Fotbolltransfers.com
info@fotbolltransfers.com