Fotbolltransfers.com - Helsingborg vill behålla Álvaro Santos efter karriären - men kan flytta hem
Foto: Nils Jakobsson/Bildbyrån

Helsingborg vill behålla Álvaro Santos efter karriären - men kan flytta hem

Publicerad: 2013-05-30 11:44 Allsvenskan

Jesper Jansson är angelägen om att hitta en framtida roll åt Álvaro Santos i Helsingborg - som dock kan flytta tillbaka till Brasilien.

Den brasilianske anfallaren Álvaro Santos, 33, har kontrakt med Helsingborgs IF över säsongen 2014. Därefter hoppas klubben att han intar en ny roll i organisationen.

– Vi har diskuterat från början att han ska ha en roll här när spelarkarriären är över. Och den dialogen har vi nästan dagligen. Alvaro har ett stort kontaktnät, inte bara hemma i Brasilien. Det vill vi dra nytta av. Vi ska erbjuda honom ett jobb i klubben. Han kan bidra med mycket, säger sportchefen Jeser Jansson till Kvällsposten.

Álvaro Santos - som i går räddade en poäng i derbyt mot Malmö FF - är dock osäker på framtiden.

– Jag och min fru har inte bestämt oss. Om vi stannar i Sverige blir det i Helsingborg, men det är inte alls säkert att vi gör det, säger veteranen till Kvällsposten och menar att han inte vet när ett besked kommer:

– Det kan dröja. Jag ska köra fullt ut den här säsongen och nästa också. Sedan bestämmer jag mig. Men vi är ju i från Brasilien och det är där vi har våra familjer. Vi saknar det, jag och min fru.

Fotbolltransfers.com
info@fotbolltransfers.com
Kommentarer skapas med Disqus