Fotbolltransfers.com - Reine Almqvist tillbaka i Helsingborgs IF
Foto: Lennart Månsson/Bildbyrån

Reine Almqvist tillbaka i Helsingborgs IF

Publicerad: 2013-04-11 12:19 Allsvenskan

Den tidigare tränaren Reine Almqvist återvänder till Helsingborgs IF och ska hjälpa till med att scouta motståndare och spelare.

2010 och 2011 var Reine Almqvist en del av den framgångsrika ledarstaben som förde Helsingborgs IF till fem titlar. Då var han analytiker och scout. Nu återvänder han.

– Jo, det stämmer. HIF betyder fortfarande mycket för mig och det känns bra att ha kommit fram till den här lösningen, säger Reine Almqvist till HD.se.

Reine Almqvist arbetar dock även för landslaget och kartlägger motståndarna i VM-kvalet. Han ska nu kombinera det med jobbet i HIF.

Han ska för HIF bevaka seriekonkurrenterna IFK Göteborg, Malmö FF, Åtvidabergs FF, BK Häcken och IF Elfsborg. Men också avlasta sportchefen Jesper Jansson, som tidigare, med att utforska spelarmarknaden inklusive scoutingresor.

– Vi har kommit överens om att köra året ut sedan får vi utvärdera om det blir en fortsättning. Det ska bli kul att kunna hjälpa till igen även om det inte blir i samma utsträckning. Förra gången var jag igång sju dagar i veckan för HIF:s räkning, säger Almqvist till HD.se.

Jesper Jansson är nöjd med att ha tillbaka Reine Almqvist.

– Känns jättebra. Från min sida har det hela tiden funnits en ambition att få in Reine igen. Hans stora kunnande är värdefullt, plus att han är väldigt uppskattad som person, säger han till HD.se.

ARTIKELN PRESENTERAS AV:
KLICKA HÄR FÖR ATT FÅ
HAJPADE ODDS!
Fotbolltransfers.com
info@fotbolltransfers.com
Kommentarer skapas med Disqus