Fotbolltransfers.com - AIK lånar ut talanger till Akropolis: "Men inget nytt samarbete"
FOTBOLLTRANSFERS.COM AVSLÖJAR
Foto: Bildbyrån

AIK lånar ut talanger till Akropolis: "Men inget nytt samarbete"

Publicerad: 2013-04-09 15:36 Allsvenskan

Division 2-laget Akropolis har i år värvat flera talanger från AIK. "Det är bara en tillfällighet, vi har värvat från flera Stockholmsklubbar", förklarar sportchefen Georgios Gogas för fotbolltransfers.com.

Ifjol inledde AIK och Akropolis IF ett samarbete - som inte blev särskilt långvarigt. I slutet av oktober bestämde man sig för att inte förlänga avtalet.

Inför årets säsong har Akropolis, som numera huserar i division 2, ändå förstärkt truppen med ett par spelare från den allsvenska klubben.

De har lånat in backen Oskar Cederling,18, mittfältaren Robin Palacios, 21, samt anfallaren Adam Bergkvist, 19. Även 20-årige mittfältaren Adhavan Rajamohan ansluter som bosman från AIK.

– Det är bara en tillfällighet, det är inget nytt samarbete. Det handlade mer om att det var killar som kände till oss som förening, när vi hade samarbetet med AIK, då blir det naturligt att de söker sig hit. AIK har säkert rekommenderat oss också, på så sätt har vi säkert haft nytta av samarbetet ifjol, säger Akropolis sportchef Georgios Goas till fotbolltransfers.com.

– Men vi har ju värvat spelare från andra Stockholmsklubbar också, från Hammarby och Brommapojkarna.

Ni har inte diskuterat ett nytt formellt samarbete med AIK?

– Nej, det finns inte på tapeten.

Akropolis har också gjort klart med bland annat 18-årige anfallaren Peter Micic, som ifjol gjorde två inhopp för Hammarby IF i Superettan.

Jakob Celik
jakob.celik@fotbolltransfers.com
Kommentarer skapas med Disqus