Fotbolltransfers.com - Officiellt: Mjällby lånar Christian Kouakou
Foto: Marcus Ericsson/Bildbyrån

Officiellt: Mjällby lånar Christian Kouakou

Publicerad: 2013-04-03 00:22 Allsvenskan

Det har ryktats om olika anfallare under kvällen men nu står det klart att Mjällby lånar AIK:s 17-årige Christian Kouakou.

Mjällby AIF har varit ute efter en anfallare efter skador på Pär Ericsson och Marcus Pode.

Det spekulerades i både Amr Zaki och Edin Cakovic. Men Mjällby lånar in anfallstalangen Christian Kouakou från AIK fram till sommaren.

– Ja, det stämmer, det blev klart alldeles nyss, det blev en lite sista minuten-övergång. Mjällby hörde av sig här efter helgen så det har gått snabbt, säger Kouakou till fotbolldirekt.se och fortsätter:

– Jag har velat vara kvar i AIK, men när chansen kommer med en allsvensk klubb är det svårt att tacka nej. Det är bra för mig att få chansen till speltid och mer allsvensk erfarenhet. Sedan får jag förstås jobba för att ta en plats, men möjligheten till speltid är större.

UPPDATERING 09.30: AIK bekräftar nyheten på sin officiella hemsida.

– Vi fortsätter att följa vår strategi att låna ut spelare till andra klubbar för att säkerställa speltid och denna utlåning är en bra möjlighet för Christian att fortsätta sin utveckling och samla på sig allsvensk erfarenhet i Mjällby, säger AIK:s sportchef Jens T Andersson till hemsidan.

Fotbolltransfers.com
info@fotbolltransfers.com
Kommentarer skapas med Disqus