Fotbolltransfers.com - Officiellt: Sören Cratz leder IF Sylvia
Foto: Bildbyrån

Officiellt: Sören Cratz leder IF Sylvia

Publicerad: 2013-03-13 18:14 Division 1

IFK Norrköping räddar som bekant IF Sylvia från konkurs och basar numera över dess fotbollssatsning. Ny tränare blir Sören Cratz.

IF Sylvia var farligt nära konkurs, innan IFK Norrköping klev in och betalade av division 1-klubbens skulder på 1,1 miljoner kronor. Dessutom avsade man sig rätten att kräva Sylvia på en skuld en halv miljon.

IFK Norrköping kommer att leda Sylvias sportsliga satsning och har nu tillsatt en tränarduo som kommer basa över division 1-laget den här säsongen. Det blir Sören Cratz och Robert Hagert som kommer ha ett delat ansvar.

"Sören Cratz kommer även vara kvar kring våra U16-19 lag som tränare för att få ihop satsningen med Sylvia än mer", skriver IFK Norrköping.

Den allsvenska klubben vill genom samarbetet ge sina talanger tid att utvecklas till elitspelare genom spel i division 1.

"Samarbetet innebär att Norrköping kan vårda och utveckla sina duktiga fotbollstalanger på hög elitnivå i form av god kompetens och goda träningsmöjligheter. På så sätt gynnas alla stadens fotbollsklubbar av IF Sylvias fortsatta existens", skriver den allsvenska klubben på sin officiella hemsida och fortsätter:

"För ungdomarna ökar möjligheten att bli allsvenska fotbollsspelare med hjälp av träning och matchning på hög seniornivå i fler divisioner inom IFK:s verksamhet. Föreningen hoppas i och med denna satsning att kunna utbilda och vidareutveckla fler talanger från Norrköping med omnejd till föreningens representationslag och andra klubbar".

ARTIKELN PRESENTERAS AV:
KLICKA HÄR FÖR ATT FÅ
HAJPADE ODDS!
Fotbolltransfers.com
info@fotbolltransfers.com
Kommentarer skapas med Disqus