Fotbolltransfers.com - Officiellt: Joona Toivio klar för Molde
Foto: Bildbyrån

Officiellt: Joona Toivio klar för Molde

Publicerad: 2013-03-13 10:26 Allsvenskan

Den norska mästarklubben Molde bekräftar att man gjort klart med Djurgårdens mittback Joona Toivio.

Molde FK och Djurgårdens IF bekräftar på sina officiella hemsidor att man nått en överenskommelse gällande Joona Toivio - som flyttar omedelbart.

– Det gick väldigt snabbt. Det kom en förfrågan och sedan ett bud som vi tyckte var klart marknadsmässigt. Joona Toivio är en landslagsspelare och vi har varit förberedda på att det kan komma ett bud under året. Nu kom det redan innan säsongen och det är så pass bra att det ger oss möjligheter att agera för att bli bättre om man ser till hela truppen, säger Magnus Pehrsson till dif.se.

– Det är naturligtvis inte optimalt att bli av med en ordinarie spelare så nära in på den allsvenska premiären. Det hade så klart varit bättre om det hade skett i januari men det är omöjligt för oss att styra. Däremot kan vi styra vad vi vill ha för spelaren, fortsätter managern.

Det blev tre säsonger i DIF-tröjan för den finske mittbacken. Han har under tiden blivit finsk landslagsman och lagkapten i DIF.

– Det är ett tydligt bevis på att jag har utvecklats under de här åren, säger Joona Toivio som är glad över att få komma till en klubb som ska kvala till Champions League för andra året i rad, säger Toivio till dif.se och fortsätter:

– Men jag tar bara med mig bra minnen från min tid i Stockholm och Djurgården. Det finns mycket som jag kommer att sakna, som att åka till Kaknäs och träffa lagkamraterna och träna fotboll i solsken. Och så alla Djurgårdens supportrar, det har verkligen varit stort att få spela för dem. Derbymatcherna mot AIK är de största i min karriär.

Magnus Pehrsson är nu ute efter att hitta en ersättare till Joona Toivio.

– Det är cirka 20 dagar kvar innan transferfönstret stänger och det är tillräckligt för att hitta en ersättare, men samtidigt vill jag inte säga att det definitivt kommer in en spelare. Marc (Pedersen) är på gång men inte helt tillbaka och vi vill ge honom lite tid och titta på hans och de andra mittbackarnas prestationer under den närmsta tiden, säger han till dif.se.

– Om man ser till våra planer för truppen så försöker vi banta den lite och göra den mer spetsig samtidigt som vi gör mer plats för våra lärlings- och U21-spelare och investerar mer pengar i 16-17 A-lagsspelare i stället för runt 20 som det har varit nu. Då ska det räcka med tre mittbackar om det dessutom finns backup i truppen och det gör det, fortsätter Pehrsson.

Molde meddelar att Joona Toivio skrivit på ett fyraårskontrakt.

Fotbolltransfers.com
info@fotbolltransfers.com
Nästa artikel (scrolla ner)

Sista artikeln

Inga fler artiklar att ladda