Fotbolltransfers.com - Yussuf Saleh om flytten: "Lönen går knappt att jämföra med Sverige"
Foto: Bildbyrån

Yussuf Saleh om flytten: "Lönen går knappt att jämföra med Sverige"

Publicerad: 2013-02-15 16:29 Allsvenskan

Han har lämnat Syrianska för spel i kazakiska ligan med FC Tobol. Nu talar Yussuf Saleh ut.

I går rapporterade fotbolltransfers.com att yttermittfältaren Yussuf Saleh, 28, lämnat Syrianska FC för FC Tobol. Den kazakiska klubben har redan presenterat honom på sin hemsida. Nu berättar han om sin flytt för SportExpressen.se.

– Förra året när jag var kontraktslös hade jag via en agent kunnat hålla i gång med ett lag i Turkiet, för att kunna träna kollektivt. Då tränade jag bland annat med en kazakstansk klubb. Då spelade jag en träningsmatch och gjorde bland annat två mål, säger han till tidningen.

– Det var inget som lockade då, men nu har den tränaren tagit över en annan klubb. Han behövde en vänsteryttermittfältare och då tog de kontakt med mig, fortstter Saleh.

Kontraktet sträcker sig över en säsong. Och lönen är Yussuf Saleh mycket nöjd med.

– Det går knappt att jämföra med Sverige. Det var väl lite det också som gjorde att man lyssnade i första läget. Som svensk är väl Kazakstan som sagt inget som lockar när man först hör det, men med tanke på det ekonomiska så var det värt att lyssna och nu är jag väldigt nöjd. Det är väl mellan fem och tio gånger mer (än i Sverige), säger han till SportExpressen.se.

Fotbolltransfers.com
info@fotbolltransfers.com
Kommentarer skapas med Disqus