Fotbolltransfers.com - Assyriskas Dennis Östlundh klar för Jönköpings Södra
Foto: Bildbyrån

Assyriskas Dennis Östlundh klar för Jönköpings Södra

Publicerad: 2010-07-26 14:39 Superettan

Assyriskas 32-årige mittfältare Dennis Östlundh byter till ligakonkurrenten Jönköpings Södra. Han har skrivit på ett 2,5 årskontrakt.

Dennis Östlundh gjorde totalt 157 matcher och 36 mål på sex säsonger i Assyriskatröjan. Men idag blev det klart att han flyttar till Jönköping.

- Det har gått väldigt snabbt, han fick lite speltid på slutet och hans kontrakt går ut efter årets säsong. Dennis har fått ett väldigt bra upplägg i J-Södra med ett flerårskontrakt och vi ville inte sätta käppar i hjulet för honom. Jag är glad för hans skull men det känns väldigt vemodigt. Han har betytt mycket för Assyriska, säger klubbchefen Aydin Aho till officiella hemsidan.

Östlundh hade endast ett halvår kvar på sitt kontrakt och klubbarna har kommit överens om en symbolisk övergångssumma.

- Jag är glad för mitt nya kontrakt men jag känner ett stort vemod. Har man varit i en klubb under så lång tid är det jobbigt att lämna, men att lämna Assyriska känns ännu tyngre pga den familjära stämningen och samhörigheten, säger Dennis Östlundh till Assyriskas hemsida.

Östlundh har tecknat ett två och ett halvt års kontrakt med Jönköpings Södra. Flytten sker redan på torsdag.

- Vi värvar honom till stor del för sina ledaregenskaper, han har en gedigen bakgrund som elitspelare och sätter stora krav på sig själv och sin omgivning. Vi har letat efter denna spelarprofil ett tag nu och är glada att Dennis ansluter till oss, säger tränaren Hans Lindbom på J-Södras hemsida.

Fotbolltransfers.com
info@fotbolltransfers.com
Kommentarer skapas med Disqus