Fotbolltransfers.com - Officiellt: IFK Mariehamn värvar Emil Andersson - nobbar svensk duo
Foto: Bildbyrån

Officiellt: IFK Mariehamn värvar Emil Andersson - nobbar svensk duo

Publicerad: 2013-01-30 15:51 Utlandsproffs

Jon Åslund och Adnan Cirak erbjuds inga kontrakt av IFK Mariehamn - som dock värvar Emil Andersson.

IFK Mariehamn har gjort klart med tre spelare. En av dem är svenske försvararen Emil Andersson, 20, som ansluter från division 3-klubben Nybro IF. Hans kontrakt sträcker sig över ett år. De andra två är Petteri Jokihaara och Roger Thompson.

– Det känns bra att vi kom till avtal med Petteri, Roger och Emil efter testspelet. De har visat sig ha de kvalitéer vi söker efter både på fotbollsplanen men minst lika viktigt är vilka karaktärer de är vid sidan av fotbollen och som lagspelare, säger klubbdirektören Peter Mattsson till hemsidan och fortsätter:

– Allt sammantaget så passar dessa tre spelare bra in i lagbygget inför årets ligasäsong. Petteri och Emil är spelare som vill vidare i sina karriärer och ser IFK som en bra klubb för dem att växa i och de är spelare som kommer från närområdet och som vi snabbt kan få in i gruppen. Roger har spelat i Finland redan och vi har goda erfarenheter från spelare med hans bakgrund när vi t.ex. jämför hur väl Mason Trafford kom in i IFK och på Åland.

Jon Åslund och Adnan Cirak, tidigare i IK Brage respektive Eskilstuna City, värvas dock inte efter sina provspel.

– Jon, Adnan och Cornelius är alla bra fotbollsspelare och gjort bra ifrån sig under testspelet men de motsvarande inte riktigt de profiler vi söker och av den anledningen så väljer vi att inte gå vidare med dem, säger Peter Mattsson.

Fotbolltransfers.com
info@fotbolltransfers.com
Nästa artikel (scrolla ner)

Sista artikeln

Inga fler artiklar att ladda