Fotbolltransfers

Följ senaste nytt i Silly Season - 30 januari 2013

Övriga Europa

Övriga Europa - 2013-01-31 kl 01:49

Artikelbild

Foto: Bildbyrån

Vill du ha en heltäckande bevakning av Silly Season ute i Europa? Då har du kommit rätt. Fotbolltransfers.com uppdaterar kontinuerligt hela dagen.

01:30: Kieron Gibbs har skadat sig och blir borta i flera veckor. Nu kan Arsenal tvingas att värva en ersättare till vänsterbacken. Det bekräftar tränaren Arsene Wenger bekräftar för Sky Sports.

Stoke kan snuva Fulham på Tom Huddlestone. Enlig tidigare rapporter har Fulham erbjudit 5 miljoner pund men Stoke vill försöka värva Tottenham-spelaren, skriver Daily Mirror.

Swansea har dragit sig ur men Aston Villa går nu in i jakten på Kenwyne Jones, anfallare i Stoke City, enligt Daily Mirror.

Wigan erbjuder 5 miljoner pund för Aiden McGeady i Spartak Moskva? Det uppger Daily Mirror.

Marcus Berg uppges vara överens med Real Sociedad - men stoppas av sin nuvarande klubb. Läs mer här.

Tottenham utesluter David Villa - ser ut att skippa ny anfallare. Läs mer här.

Liverpools manager: "Tror inte vi värvar mer". Läs mer här.

---

23:40: Enligt The Mirror har Everton vänt blickarna till Álvaro Negredo efter att affären med Leroy Fer sprack under dagen. Spanjoren uppges kosta 130 miljoner kronor.

Officiellt: Abdoul Razzagui Camara, som tillhör Sochaux, lånas ut till PAOK Saloniki fram till sommaren med en option att köpa loss anfallaren.

Swansea är redo att slåss med Reading om Thomas Ince, skriver The Mirror. Reading har redan lagt ett bud på 70 miljoner kronor för mittfältaren som gjort 15 mål på 30 matcher i The Championship.

Aberdeens tränare Craig Brown bekräftar för Sky Sports att de siktar på att värva målvakten Dan Twardzik, från Calcio Como, efter att Jason Brown lämnat klubben.

---

23:15:Urby Emanuelson utlåning till Fulham dröjer för att Milan vill ha den unge mittfältaren Pajtim Kasami, på lån, i utbyte, rapporterar Football Italia.

Liverpool gjorde under dagen klart med Philippe Coutinho från Inter. Men någon mer värvning i januari kommer det inte att bli, det berättar tränaren Brendan Rodgers. Läs mer här.

Standard Liége ser ut att rusta upp laget med Dinamo Bukarest-anfallaren George Tucudean.

- Jag ska till Belgien för läkarundersökning. Jag hoppas att klubbarna kan komma överens om övergången. Det är rätt ögonblick för mig att göra denna flytt, en chans att spela i en av de starkaste ligorna i Europa, säger Tucudean till Dinamos hemsida.

Norwich vägrar att ge upp Celtics målspruta Gary Hooper. Premier League-laget har tidigare fått två bud nobbade – och inte heller det tredje förslaget blev accepterat.

- Vi fick ett tredje bud på Hooper, från Norwich, men det förkastades eftersom det var för lågt, säger Celtics tränaren Neil Lennon enligt Sky Sports.

Marko Livaja går till Atalanta – i utbyte mot att Matias Ezequeil Schelotto hamnar i Inter, rapporterar Football Italia. Atalanta har köpt upp halva Livajas kontrakt.

---

22:43: KLART: Alejandro Faulin lämnar Queens Park Rangers för Palermo. Det bekräftar hans agent.

- Jag kan bekräfta att Faurlin inom ett par timmar blir en Palermospelare, säger agenten Lucas Cominelli till Palermonews.it.

- Idag nåddes en överenskommelse med QPR för ett lån med en köptoption. Imorgon anländer han för läkarundersökningen och för att skriva på kontraktet.

Greuther Füth lånar Jozsef Varga, 24, från ungerska Debreceni. Den defensive mittfältaren har tidigare ryktas vara på väg till Swansea, skriver Sky Sports.

Wigan, Fulham och West Bromwhich är redo att värva Danny Simpson från Newcastle, skriver Daily Mail.

---

22:15: Sky Sports rapporterar att Yacouba Sylla kan bli Aston Villas första värvning i januari. Den defensive mittfältaren, som tillhör franska Clermont Foot, förväntas kosta 17 miljoner kronor.

KLART: McDonald Mariga lånas ut till Parma. Läs mer här.

---

21:55: Förre Helsingborgs-mittfältaren McDonald Mariga, 25, bekräftar att han kommer att flytta till Parma från Inter. Mittfältaren lånas ut och Parma har sedan en option på att köpa 50 procent av hans kontrakt.

- Parma är mitt hem. Skador gav mig inga möjligheter att spela i Inter, så jag har aldrig haft en chans, säger Mariga enligt Sky Sports Italia.

Parma kommer dessutom att värva yttern Álvaro Ampuero, 20, från Universitario de Deportes. De siktar även på att låna Sotiris Ninis från Real Zaragoza, skriver Football Italia.

Officiellt: Reading har gjort klart med Sheffield Uniteds anfallare Nick Blackman.

---

21:35: Fenerbahce har släppt ett pressmeddelande där man förklarar att man ger upp Younes Belhanda. Anledningen? För att både Montpellier och spelaren ändrar sina krav konstant.

Men Fenerbahce är på väg att värva en annan spelare, man har inlett förhandlingar med Istanbul BB om anfallaren Pierre Webo.

Modibo Diakites kontrakt med Lazio går ut efter säsongen och nu berättar hans agent att Liverpool är försvararens förstaval.

- Liverpool är vårt första alternativ i juni. Det skulle vara svårt att säga nej till Liverpool, säger agenten Ulisse Savini enligt Sky Sports.

---

21:20: Tidigare under dagen rapporterades det att Roma var beredd att byta Daniele De Rossi mot Paris Saint-Germains stjärnskott Marco Verratti. Men det förnekar nu Romas direktör Walter Sabatini.

- Det har aldrig funnits något mellan PSG och Roma när det gäller De Rossis situation. Det finns inga möten planerade för honom eller Verratti, säger Sabatini enligt Football Italia.

Manchester United har haft ghananen Jeffrey Schlupp på provspel. Enligt Daily Mail får den 20-årige anfallaren fortsätta träna med den engelska storklubben. Men Charlton visar också intresse.

- Jag hoppas att det går bra för honom, annars finns det ett annat lag i rött som han kan bära tröjan för, säger Charltons tränare Chris Powell till tidningen.

---

21:00: Officiellt: Chievo bekräftar på sin hemsida att de värvar försvararen Nikolaos Spyropoulos från Panathinaikos.

Officiellt: Inter värvar kroatiska supertalangen Mateo Kovacic. Läs mer här.

---

20:00: Enligt italiensk media värvar Inter den kroatiska supertalangen Mateo Kovacic, 18, från Dinamo Zagreb. Mittfältaren kostar 94 miljoner kronor som kan stiga till 129 miljoner kronor med bonusar. Han har tidigare jagats av klubbar som Manchester City och Tottenham.

---

19:40: Officellt: Federico Fernández, 23, med 13 landskamper för Argentina, lånas ut till Getafe under resten av säsongen från Napoli.

Officiellt: Bologna lånar ut anfallaren Robert Aquafresca till spanska Levante. Bara läkarundersökningen återstår innan affären slutförs.

Officiellt: Genoa bekräftar på sin hemsida att de lånar Mattia Cassani från Fiorentina under resten av säsongen. ”Rossoblu” har även en option som gör att de kan göra övergången permanent i sommar.

---

19:30: Rolando Bianchi kan vara på väg bort från Torino. Anfallarens lockar till sig intresse från Hoffenheim och Palermo.

- Jag kan bekräfta att det har funnits erbjudanden från Hoffenheim och Palermo. Det finns en möjlighet att han kan lämna Torino, eftersom det kommer att vara deras sista chans att få pengar för honom, säger agenten Riccardo Bianchi enligt Football Italia.

---

19:10: Parma är på väg att värva McDonald Mariga igen, enligt italiensk media. Det handlar om ett lån med köpoption. Den förre Helsingborgs-mittfältaren var på lån i Parma förra säsongen.

Fulham har återigen kontakt Valenciennes att i hopp om att knyta till sig backtalangen Nicolas Isimat-Mirin, skriver L’Equipe. Den franska klubben vill ha 22 miljoner direkt och att mittbacken sedan lånas tillbaka till Valenciennes under resten av säsongen.

---

18:45: Officiellt: Granada värvar Diego Buonanotte från Málaga för 20 miljoner kronor. Argentinaren har skrivit på ett kontrakt som sträcker sig fram till sommaren 2017.

Enligt Daily Mail är Anzi Makhachkala på väg att värva Willian från Shakhtar Donetsk för 290 miljoner kronor. Brassen har tidigare ryktas vara på väg till Chelsea under en längre tid – men nu ser det ut att bli en flytt till Ryssland.

Officiellt: Palermo har värvat argentinaren Mauricio Sperduti från Newell’s Old Boys. Den 26-årige anfallaren har skrivit på ett kontrakt som gäller till 2016.

Officiellt: Gabriel Machado har varit skadedrabbad och Hercuels häver låneavtalet. Han återvänder till Rayo Vallecano.

Officiellt: Nacer Barazite, tidigare i Arsenal, lånas ut från Monaco till Austria Wien i sex månader.

---

18:30: Officiellt: Det italienska fotbollsförbundet bekräftar att Juventus värvat Nicolas Anelka.

---

18:00: Fiorentina vill ha Boltons spanske vänsterback Marcos Alonso – men en övergång förväntas inte ske förrän i sommar - på grund av för hög prislapp.

- Jag tror att det skulle vara svårt att ta honom på en gång, säger Fiorentinas sportdirektör Daniele Prade enligt Sky Sports.

Enligt Daily Mail befinner sig Christopher Samba i London för att slutföra sin övergång till Queens Park Rangers. Premier League-klubben har aktiverat mittbackens utköpsklausul på 125 miljoner kronor.

Bruno Pereirinha kommer att lämna Sporting Lissabon. 25-åringen har landat i Rom för att undergå en läkarundersökning inför flytten till Lazio och förväntas skriva på för tre och ett halvt år, skriver Footbal Italia.

Luciano Becchio ser ut att lämna Leeds. Anfallaren befinner sig i Norwich för att diskutera det personliga avtalet, enligt BBC.

Stoke har gjort en förfrågan till Birmingham om målvaktstalangen Jack Butland, uppger Sky Sports.

BBC rapporterar att Alejandro Faurlin lämnar nedflyttningshotade Queens Park Rangers för Serie A-klubben Palermo.

---

17:40: Nu när Mario Balotelli går till Milan ryktas Giampaolo Pazzini vara på väg bort från klubben. Han kopplas ihop med Juventus, uppger Corriere dello Sport.

Evertons affär med Twente om Leroy Fer har spruckit. Mittfältaren har problem med sitt knä och därför vill Merseysideklubben betala 86 miljoner kronor baserat på framträdanden och klausuler – men klubbarna lyckades inte komma överens, skriver BBC.

Paris Saint-Germain kan vara på väg att göra en ny stor värvning i januari. Enligt La Gazzetta dello Sport har den franska klubben börjat diskutera med AS Roma om en övergång för mittfältaren Daniele De Rossi.

Officiellt: Norwich förstärker anfallet med Kei Kamara som ansluter från Sporting Kansas City på lån under resten av säsongen, skriver klubben på sin officiella hemsida.

- Jag är glad att få Kei till fotbollsklubben, en av MLS bästa spelare under de senaste säsongerna, säger tränaren Chris Hughton till klubbens hemsida.

Officiellt: Philippe Coutinho klar för Liverpool. Läs mer här.

Inter ville inte ha Mario Balotelli: "Han har redan spelat för oss". Läs mer häer.

Utrecht kan sälja Alexander Gerndt - jagas av flera klubbar. Läs mer här.

---

16:30: Enligt Sky Sports har Palermo fått tillåtelse av QPR att inleda förhandlingar med Alejandro Faurlin. Det rör sig om et lån.

Officiellt: Tyska Nürnberg har värvat japanen Mu Kanazaki. Mittfältaren har undertecknat ett tvåårskontrakt och kommer närmast från japanska Nagoya Grampus.

---

15:25: Mario Balotelli är såld till Milan men Manchester City tänker inte värva en ersättare. Han finns redan i klubben. Svensken John Guidetti kan få mer speltid i City och ta Balotellis plats, skriver bland annat Goal.com och Daily Mirror. Han har varit långtidsskadad och nyligen återhämtat sig.

Fulham erbjuder 5 miljoner pund för Tottenhams Tom Huddlestone, enligt Daily Mail. Samma tidning skriver att Pep Guardiola, ny tränare i Bayern München nästa säsong, har Swanseas försvarare Chico Flores på önskelistan.

---

14:40: Officiellt: Fiorentina lånar ut 20-årige Haris Seferovic igen. Den här gången till Serie B-laget Novara, som bekräftar övergången på sin hemsida.

Lancenet rapporterar att Lazio är ute efter Santos offensiva mittfältare Felipe Anderson. De ska vara redo att erbjuda 3 miljoner pund för hans signatur.

---

14:20: Sven-Göran Eriksson har nyligen tagit över jobbet som teknisk direktör för Dubai-klubben al-Nasr. Ändå uppger turkisk media att han är aktuell för Bursaspor, som står utan en tränare i dagsläget.

Officiellt: Försvararen Ronald Zubar är klar för AC Ajaccio. Han kommer närmast från Wolverhampton Wandereres. Samtidigt lämnar Karim El Hany. Han har skrivit på för FC Brussels.

---

14:00: Officiellt: Djurgården lånar in ghananske anfallaren Godsway Donyoh från Manchester City. Läs mer här.

---

13:30: QPR kan förstärka anfallet med Peter Crouch, enligt engelsk media. 32-åringen tillhör Stoke City – som i sin tur är ute efter Aston Villas anfallare Darren Bent.

Daily Mail skriver att Danny Graham går från Swansea till Sunderland. Anfallaren kostar 5,5 miljoner pund. Men inget är officiellt än.

Lyon är på väg att låna ut Jimmy Briand till Monaco i Ligue 2, enligt L’Equipe.

Reece Wabara har varit utlånad till Oldham den här säsongen. Men nu verkar Manchester City låna ut backtalangen till Blackpool istället, enligt Sky Sports.

Officiellt: Stuttgart har förlängt med tränaren Bruno Labbadia. Hans nya avtal gäller till 2015.

Pep Guardiola tar över Bayern München nästa säsong. Och det här hade Borussia Dortmunds tränare Jürgen Klopp att säga om Pep:

- Jag vill bli Guardiolas nye Mourinho. Vi vill vara en obehaglig motståndare för Bayern de kommande åren. Om Guardiola inte gillar mig under matcherna på grund av resultaten, så är det inget problem. Men Jag tror att vi kommer att komma överens väldigt bra. Jag har bra relation med Mourinho också, säger han, enligt Goal.com.

Tottenham har inte värvat färdigt enligt tränaren Andre Villas-Boas.

- Vi tar eventuellt in en till anfallare, säger tränaren enligt Goal.com.

---

12:55: Shanghai Shenhua försöker stoppa Galatasarays drömvärvning och hävdar att man fortfarande har kontrakt med Didier Drogba. FIFA-agenten Ceylan Caliskan som jobbade för Galatasary i Drogba-affären tonar ned det hela.

- Oavsett Shanghai Shenhuas pressmeddelande blir svaret densamma. Vi har värvat Drogba enligt FIFA-reglerna. Shanghai misslyckade med att betala Drogba i tre månader. Han använde en klausul i sitt kontrakt för att bryta avtalet. Galatasaray värvade Drogba som bosman, säger han enligt Turkish-football.

---

12:30: Tidigare Fiorentinaspelaren Zdravko Kuzmanovic ser ut att gå till Inter. Det rapporterar Sky Italia. Mittfältaren kommer närmast från Stuttgart och kostar 2 miljoner euro.

Napoli verkar snuva QPR på Porto-backen Rolando. Enligt de senaste rapporterna från Italien lånas han in resten av säsongen med en köpoption på 7,5 miljoner euro.

Enligt Sky Sports är Manchester City inte intresserat av David Villa. Igår rapporterade Daily Mirror att spanjoren var aktuell som ersättare till Balotelli.

Tom Ince, som jagas av Reading och Liverpool, ser fram emot att januarifönstret stänger:

- Jag ser fram emot att transferfönstret stänger, på ett eller annat sätt. Just nu är jag Blackpool-spelare. Jag kommer aldrig gå ut och säga att jag vill lämna klubben, berättar han för Blackpool Gazette.

---

11:58: José Angel stannar i Real Sociedad, som lånat in honom från Roma sedan i somras, trots att Getafe visade intresse.

- Jag har aldrig sagt att jag vill lämna. Ja, det fanns intresset från ett lag men det fanns ingen överenskommelse och jag trivs bra här, säger han till Mundo Deportivo.

Som tidigare rapporterat sparkade Garanda tränaren Juan Antonio Anquela imorse. Han ersätts av Lucas Alcaraz som tar över resten av säsongen, skriver spansk media.

Enligt Sky Sports är både West Bromwich och West Ham ute efter mittfältaren James Troisi. Han spelar i Serie A-laget Atalanta.

---

11:25: Officiellt: Queens Park Rangers har värvat sydkoreanen Yun Suk-Young. Vänsterbacken har skrivit på för tre och ett halvt år. Han kommer närmast från Chunnam Dragons i hemlandet.

QPR har inte värvat färdigt. Enligt Sky Sports har man lagt bud på Chris Samba, som spelar i ryska Anzhi. Klubben har också kopplats ihop med Porto-backen Rolando.

---

11:10: Officiellt: Fenerbahce har inlett förhandlingar med Atletico Madrid om en övergång för den Emre Belözoglu. Den turkiske mittfältaren anlände till Atletico från just Fenerbahce i somras.

Lazios anfallare Mauro Zarate är på väg till Dynamo Kiev. Det ryktas att den ukrainska klubben erbjudit 8 miljoner euro.

- Vi pratade med Dynamos president för 10 dagar sedan, vi pratar om en permanent övergång, säger agenten Luis Rizzo till La Lazio Siamo Noi.

---

11:05: Det har spekulerats i att Napoli varit ute efter Milans mittfältare Antonio Nocerino.

- Min klient länkas ofta ihop med Napoli men jag vill göra något tydligt. Nocerino är ”neapolitan”, han har sin familj i Santa Lucia men han har aldrig nobbat ett bud från Napoli, säger agenten Marco Sommella till Radio CRC:

Milan kan glömma Andrea Poli den här säsongen. Sampdoria vill behålla honom, skriver Football-Italia.

Frankrikes förre förbundskapten Laurent Blanc kopplades nyligen ihop med Roma. Men enligt Sport Italia kan Blanc hamna i Inter om Andrea Stramaccioni får lämna i sommar.

---

10:50: Officiellt: Granada har sparkat tränaren Juan Antonio Anquela.

---

10:35: Shanghai Shenhua kan stoppa Didier Drogbas övergång till Galatasaray. Den kinesiska klubben hävdar att de fortfarande har kontrakt med honom.

"Klubben är djupt chockad. Drogba är fortfarande en medlem av Shanghai Shenhua Football Club eftersom kontraktet mellan de två parterna är fortfarande giltigt", skriver klubben på sin hemsida, enligt Reuters.

Sevilla sålde målvakten Diego Lopez till Real Madrid. Han kan ersättas av Beto från portugisiska Braga, uppger spansk media.

---

10:20: Everton gick i dagarna ut med att man värvat Leroy Fer från Twente. Nu kan affären spricka efter att läkarundersökningen visat att mittfältaren har problem med sitt knä. Prislappen för Fer sägs uppgå till 86 miljoner kronor.

Chelsea är ute efter målvakten Jack Butland. Enligt Daily Mail har Birmingham accepterat ett bud på 3 miljoner pund. Butland fick tillåtelse att förhandla med storklubben men valde att avstå. Han föredrar att stanna.

Mehdi Benatia lämnar inte Udinese i januari.Klubbar som Manchester United, Chelsea och Napoli har kopplats ihop med honom.

- Han stannar i Udinese, klubben har inga planer på att låta honom gå den här månaden, säger hans agent Claudio Vagheggi till Sport Italia.

Inter är på väg att göra klart med Ezequiel Schelotto. Men laget vill förstärka med en central mittfältare och uppges vara ute efter Zdravko Kuzmanocic i Stuttgart och Lucas Biglia i Anderlecht.

Andre Villas-boas är nöjd med sin värvning av Lewis Holtby. Han sägs ha kostat så lite som 15 miljoner kronor.

- Om det är århundradets fynd? Jag tror det eftersom det är svårt at hitta en spelare med ett utgående kontrakt och vi hade tuff konkurrens om honom, säger Tottenham-tränaren till Daily Star.

---

10:00: Arsenal ger inte upp David Villa. Enligt Daily Mail är planerar man att lägga ett sista bud på Barcelona-anfallaren.

- Vi skulle kunna behöva en till anfallare med toppkvalité men man måste hitta honom också, säger Wenger till Goal.com.

Steven Gerrads kontrakt med Liverpool går ut 2014. Nu vill tränaren Brendan Rodgers att han får ett förlängt kontrakt.

- Det finns ingen tvekan att innan säsongen är slut kommer vi att titta på ett kontrakt, säger Rodgers till The Guardian.

Fotbolltransfers.com

[email protected]

Artikelbild

Foto: Bildbyrån

Följ senaste nytt i Silly Season - 30 januari 2013

Övriga Europa

Övriga Europa - 2013-01-31 kl 01:49

Vill du ha en heltäckande bevakning av Silly Season ute i Europa? Då har du kommit rätt. Fotbolltransfers.com uppdaterar kontinuerligt hela dagen.

01:30: Kieron Gibbs har skadat sig och blir borta i flera veckor. Nu kan Arsenal tvingas att värva en ersättare till vänsterbacken. Det bekräftar tränaren Arsene Wenger bekräftar för Sky Sports.

Stoke kan snuva Fulham på Tom Huddlestone. Enlig tidigare rapporter har Fulham erbjudit 5 miljoner pund men Stoke vill försöka värva Tottenham-spelaren, skriver Daily Mirror.

Swansea har dragit sig ur men Aston Villa går nu in i jakten på Kenwyne Jones, anfallare i Stoke City, enligt Daily Mirror.

Wigan erbjuder 5 miljoner pund för Aiden McGeady i Spartak Moskva? Det uppger Daily Mirror.

Marcus Berg uppges vara överens med Real Sociedad - men stoppas av sin nuvarande klubb. Läs mer här.

Tottenham utesluter David Villa - ser ut att skippa ny anfallare. Läs mer här.

Liverpools manager: "Tror inte vi värvar mer". Läs mer här.

---

23:40: Enligt The Mirror har Everton vänt blickarna till Álvaro Negredo efter att affären med Leroy Fer sprack under dagen. Spanjoren uppges kosta 130 miljoner kronor.

Officiellt: Abdoul Razzagui Camara, som tillhör Sochaux, lånas ut till PAOK Saloniki fram till sommaren med en option att köpa loss anfallaren.

Swansea är redo att slåss med Reading om Thomas Ince, skriver The Mirror. Reading har redan lagt ett bud på 70 miljoner kronor för mittfältaren som gjort 15 mål på 30 matcher i The Championship.

Aberdeens tränare Craig Brown bekräftar för Sky Sports att de siktar på att värva målvakten Dan Twardzik, från Calcio Como, efter att Jason Brown lämnat klubben.

---

23:15:Urby Emanuelson utlåning till Fulham dröjer för att Milan vill ha den unge mittfältaren Pajtim Kasami, på lån, i utbyte, rapporterar Football Italia.

Liverpool gjorde under dagen klart med Philippe Coutinho från Inter. Men någon mer värvning i januari kommer det inte att bli, det berättar tränaren Brendan Rodgers. Läs mer här.

Standard Liége ser ut att rusta upp laget med Dinamo Bukarest-anfallaren George Tucudean.

- Jag ska till Belgien för läkarundersökning. Jag hoppas att klubbarna kan komma överens om övergången. Det är rätt ögonblick för mig att göra denna flytt, en chans att spela i en av de starkaste ligorna i Europa, säger Tucudean till Dinamos hemsida.

Norwich vägrar att ge upp Celtics målspruta Gary Hooper. Premier League-laget har tidigare fått två bud nobbade – och inte heller det tredje förslaget blev accepterat.

- Vi fick ett tredje bud på Hooper, från Norwich, men det förkastades eftersom det var för lågt, säger Celtics tränaren Neil Lennon enligt Sky Sports.

Marko Livaja går till Atalanta – i utbyte mot att Matias Ezequeil Schelotto hamnar i Inter, rapporterar Football Italia. Atalanta har köpt upp halva Livajas kontrakt.

---

22:43: KLART: Alejandro Faulin lämnar Queens Park Rangers för Palermo. Det bekräftar hans agent.

- Jag kan bekräfta att Faurlin inom ett par timmar blir en Palermospelare, säger agenten Lucas Cominelli till Palermonews.it.

- Idag nåddes en överenskommelse med QPR för ett lån med en köptoption. Imorgon anländer han för läkarundersökningen och för att skriva på kontraktet.

Greuther Füth lånar Jozsef Varga, 24, från ungerska Debreceni. Den defensive mittfältaren har tidigare ryktas vara på väg till Swansea, skriver Sky Sports.

Wigan, Fulham och West Bromwhich är redo att värva Danny Simpson från Newcastle, skriver Daily Mail.

---

22:15: Sky Sports rapporterar att Yacouba Sylla kan bli Aston Villas första värvning i januari. Den defensive mittfältaren, som tillhör franska Clermont Foot, förväntas kosta 17 miljoner kronor.

KLART: McDonald Mariga lånas ut till Parma. Läs mer här.

---

21:55: Förre Helsingborgs-mittfältaren McDonald Mariga, 25, bekräftar att han kommer att flytta till Parma från Inter. Mittfältaren lånas ut och Parma har sedan en option på att köpa 50 procent av hans kontrakt.

- Parma är mitt hem. Skador gav mig inga möjligheter att spela i Inter, så jag har aldrig haft en chans, säger Mariga enligt Sky Sports Italia.

Parma kommer dessutom att värva yttern Álvaro Ampuero, 20, från Universitario de Deportes. De siktar även på att låna Sotiris Ninis från Real Zaragoza, skriver Football Italia.

Officiellt: Reading har gjort klart med Sheffield Uniteds anfallare Nick Blackman.

---

21:35: Fenerbahce har släppt ett pressmeddelande där man förklarar att man ger upp Younes Belhanda. Anledningen? För att både Montpellier och spelaren ändrar sina krav konstant.

Men Fenerbahce är på väg att värva en annan spelare, man har inlett förhandlingar med Istanbul BB om anfallaren Pierre Webo.

Modibo Diakites kontrakt med Lazio går ut efter säsongen och nu berättar hans agent att Liverpool är försvararens förstaval.

- Liverpool är vårt första alternativ i juni. Det skulle vara svårt att säga nej till Liverpool, säger agenten Ulisse Savini enligt Sky Sports.

---

21:20: Tidigare under dagen rapporterades det att Roma var beredd att byta Daniele De Rossi mot Paris Saint-Germains stjärnskott Marco Verratti. Men det förnekar nu Romas direktör Walter Sabatini.

- Det har aldrig funnits något mellan PSG och Roma när det gäller De Rossis situation. Det finns inga möten planerade för honom eller Verratti, säger Sabatini enligt Football Italia.

Manchester United har haft ghananen Jeffrey Schlupp på provspel. Enligt Daily Mail får den 20-årige anfallaren fortsätta träna med den engelska storklubben. Men Charlton visar också intresse.

- Jag hoppas att det går bra för honom, annars finns det ett annat lag i rött som han kan bära tröjan för, säger Charltons tränare Chris Powell till tidningen.

---

21:00: Officiellt: Chievo bekräftar på sin hemsida att de värvar försvararen Nikolaos Spyropoulos från Panathinaikos.

Officiellt: Inter värvar kroatiska supertalangen Mateo Kovacic. Läs mer här.

---

20:00: Enligt italiensk media värvar Inter den kroatiska supertalangen Mateo Kovacic, 18, från Dinamo Zagreb. Mittfältaren kostar 94 miljoner kronor som kan stiga till 129 miljoner kronor med bonusar. Han har tidigare jagats av klubbar som Manchester City och Tottenham.

---

19:40: Officellt: Federico Fernández, 23, med 13 landskamper för Argentina, lånas ut till Getafe under resten av säsongen från Napoli.

Officiellt: Bologna lånar ut anfallaren Robert Aquafresca till spanska Levante. Bara läkarundersökningen återstår innan affären slutförs.

Officiellt: Genoa bekräftar på sin hemsida att de lånar Mattia Cassani från Fiorentina under resten av säsongen. ”Rossoblu” har även en option som gör att de kan göra övergången permanent i sommar.

---

19:30: Rolando Bianchi kan vara på väg bort från Torino. Anfallarens lockar till sig intresse från Hoffenheim och Palermo.

- Jag kan bekräfta att det har funnits erbjudanden från Hoffenheim och Palermo. Det finns en möjlighet att han kan lämna Torino, eftersom det kommer att vara deras sista chans att få pengar för honom, säger agenten Riccardo Bianchi enligt Football Italia.

---

19:10: Parma är på väg att värva McDonald Mariga igen, enligt italiensk media. Det handlar om ett lån med köpoption. Den förre Helsingborgs-mittfältaren var på lån i Parma förra säsongen.

Fulham har återigen kontakt Valenciennes att i hopp om att knyta till sig backtalangen Nicolas Isimat-Mirin, skriver L’Equipe. Den franska klubben vill ha 22 miljoner direkt och att mittbacken sedan lånas tillbaka till Valenciennes under resten av säsongen.

---

18:45: Officiellt: Granada värvar Diego Buonanotte från Málaga för 20 miljoner kronor. Argentinaren har skrivit på ett kontrakt som sträcker sig fram till sommaren 2017.

Enligt Daily Mail är Anzi Makhachkala på väg att värva Willian från Shakhtar Donetsk för 290 miljoner kronor. Brassen har tidigare ryktas vara på väg till Chelsea under en längre tid – men nu ser det ut att bli en flytt till Ryssland.

Officiellt: Palermo har värvat argentinaren Mauricio Sperduti från Newell’s Old Boys. Den 26-årige anfallaren har skrivit på ett kontrakt som gäller till 2016.

Officiellt: Gabriel Machado har varit skadedrabbad och Hercuels häver låneavtalet. Han återvänder till Rayo Vallecano.

Officiellt: Nacer Barazite, tidigare i Arsenal, lånas ut från Monaco till Austria Wien i sex månader.

---

18:30: Officiellt: Det italienska fotbollsförbundet bekräftar att Juventus värvat Nicolas Anelka.

---

18:00: Fiorentina vill ha Boltons spanske vänsterback Marcos Alonso – men en övergång förväntas inte ske förrän i sommar - på grund av för hög prislapp.

- Jag tror att det skulle vara svårt att ta honom på en gång, säger Fiorentinas sportdirektör Daniele Prade enligt Sky Sports.

Enligt Daily Mail befinner sig Christopher Samba i London för att slutföra sin övergång till Queens Park Rangers. Premier League-klubben har aktiverat mittbackens utköpsklausul på 125 miljoner kronor.

Bruno Pereirinha kommer att lämna Sporting Lissabon. 25-åringen har landat i Rom för att undergå en läkarundersökning inför flytten till Lazio och förväntas skriva på för tre och ett halvt år, skriver Footbal Italia.

Luciano Becchio ser ut att lämna Leeds. Anfallaren befinner sig i Norwich för att diskutera det personliga avtalet, enligt BBC.

Stoke har gjort en förfrågan till Birmingham om målvaktstalangen Jack Butland, uppger Sky Sports.

BBC rapporterar att Alejandro Faurlin lämnar nedflyttningshotade Queens Park Rangers för Serie A-klubben Palermo.

---

17:40: Nu när Mario Balotelli går till Milan ryktas Giampaolo Pazzini vara på väg bort från klubben. Han kopplas ihop med Juventus, uppger Corriere dello Sport.

Evertons affär med Twente om Leroy Fer har spruckit. Mittfältaren har problem med sitt knä och därför vill Merseysideklubben betala 86 miljoner kronor baserat på framträdanden och klausuler – men klubbarna lyckades inte komma överens, skriver BBC.

Paris Saint-Germain kan vara på väg att göra en ny stor värvning i januari. Enligt La Gazzetta dello Sport har den franska klubben börjat diskutera med AS Roma om en övergång för mittfältaren Daniele De Rossi.

Officiellt: Norwich förstärker anfallet med Kei Kamara som ansluter från Sporting Kansas City på lån under resten av säsongen, skriver klubben på sin officiella hemsida.

- Jag är glad att få Kei till fotbollsklubben, en av MLS bästa spelare under de senaste säsongerna, säger tränaren Chris Hughton till klubbens hemsida.

Officiellt: Philippe Coutinho klar för Liverpool. Läs mer här.

Inter ville inte ha Mario Balotelli: "Han har redan spelat för oss". Läs mer häer.

Utrecht kan sälja Alexander Gerndt - jagas av flera klubbar. Läs mer här.

---

16:30: Enligt Sky Sports har Palermo fått tillåtelse av QPR att inleda förhandlingar med Alejandro Faurlin. Det rör sig om et lån.

Officiellt: Tyska Nürnberg har värvat japanen Mu Kanazaki. Mittfältaren har undertecknat ett tvåårskontrakt och kommer närmast från japanska Nagoya Grampus.

---

15:25: Mario Balotelli är såld till Milan men Manchester City tänker inte värva en ersättare. Han finns redan i klubben. Svensken John Guidetti kan få mer speltid i City och ta Balotellis plats, skriver bland annat Goal.com och Daily Mirror. Han har varit långtidsskadad och nyligen återhämtat sig.

Fulham erbjuder 5 miljoner pund för Tottenhams Tom Huddlestone, enligt Daily Mail. Samma tidning skriver att Pep Guardiola, ny tränare i Bayern München nästa säsong, har Swanseas försvarare Chico Flores på önskelistan.

---

14:40: Officiellt: Fiorentina lånar ut 20-årige Haris Seferovic igen. Den här gången till Serie B-laget Novara, som bekräftar övergången på sin hemsida.

Lancenet rapporterar att Lazio är ute efter Santos offensiva mittfältare Felipe Anderson. De ska vara redo att erbjuda 3 miljoner pund för hans signatur.

---

14:20: Sven-Göran Eriksson har nyligen tagit över jobbet som teknisk direktör för Dubai-klubben al-Nasr. Ändå uppger turkisk media att han är aktuell för Bursaspor, som står utan en tränare i dagsläget.

Officiellt: Försvararen Ronald Zubar är klar för AC Ajaccio. Han kommer närmast från Wolverhampton Wandereres. Samtidigt lämnar Karim El Hany. Han har skrivit på för FC Brussels.

---

14:00: Officiellt: Djurgården lånar in ghananske anfallaren Godsway Donyoh från Manchester City. Läs mer här.

---

13:30: QPR kan förstärka anfallet med Peter Crouch, enligt engelsk media. 32-åringen tillhör Stoke City – som i sin tur är ute efter Aston Villas anfallare Darren Bent.

Daily Mail skriver att Danny Graham går från Swansea till Sunderland. Anfallaren kostar 5,5 miljoner pund. Men inget är officiellt än.

Lyon är på väg att låna ut Jimmy Briand till Monaco i Ligue 2, enligt L’Equipe.

Reece Wabara har varit utlånad till Oldham den här säsongen. Men nu verkar Manchester City låna ut backtalangen till Blackpool istället, enligt Sky Sports.

Officiellt: Stuttgart har förlängt med tränaren Bruno Labbadia. Hans nya avtal gäller till 2015.

Pep Guardiola tar över Bayern München nästa säsong. Och det här hade Borussia Dortmunds tränare Jürgen Klopp att säga om Pep:

- Jag vill bli Guardiolas nye Mourinho. Vi vill vara en obehaglig motståndare för Bayern de kommande åren. Om Guardiola inte gillar mig under matcherna på grund av resultaten, så är det inget problem. Men Jag tror att vi kommer att komma överens väldigt bra. Jag har bra relation med Mourinho också, säger han, enligt Goal.com.

Tottenham har inte värvat färdigt enligt tränaren Andre Villas-Boas.

- Vi tar eventuellt in en till anfallare, säger tränaren enligt Goal.com.

---

12:55: Shanghai Shenhua försöker stoppa Galatasarays drömvärvning och hävdar att man fortfarande har kontrakt med Didier Drogba. FIFA-agenten Ceylan Caliskan som jobbade för Galatasary i Drogba-affären tonar ned det hela.

- Oavsett Shanghai Shenhuas pressmeddelande blir svaret densamma. Vi har värvat Drogba enligt FIFA-reglerna. Shanghai misslyckade med att betala Drogba i tre månader. Han använde en klausul i sitt kontrakt för att bryta avtalet. Galatasaray värvade Drogba som bosman, säger han enligt Turkish-football.

---

12:30: Tidigare Fiorentinaspelaren Zdravko Kuzmanovic ser ut att gå till Inter. Det rapporterar Sky Italia. Mittfältaren kommer närmast från Stuttgart och kostar 2 miljoner euro.

Napoli verkar snuva QPR på Porto-backen Rolando. Enligt de senaste rapporterna från Italien lånas han in resten av säsongen med en köpoption på 7,5 miljoner euro.

Enligt Sky Sports är Manchester City inte intresserat av David Villa. Igår rapporterade Daily Mirror att spanjoren var aktuell som ersättare till Balotelli.

Tom Ince, som jagas av Reading och Liverpool, ser fram emot att januarifönstret stänger:

- Jag ser fram emot att transferfönstret stänger, på ett eller annat sätt. Just nu är jag Blackpool-spelare. Jag kommer aldrig gå ut och säga att jag vill lämna klubben, berättar han för Blackpool Gazette.

---

11:58: José Angel stannar i Real Sociedad, som lånat in honom från Roma sedan i somras, trots att Getafe visade intresse.

- Jag har aldrig sagt att jag vill lämna. Ja, det fanns intresset från ett lag men det fanns ingen överenskommelse och jag trivs bra här, säger han till Mundo Deportivo.

Som tidigare rapporterat sparkade Garanda tränaren Juan Antonio Anquela imorse. Han ersätts av Lucas Alcaraz som tar över resten av säsongen, skriver spansk media.

Enligt Sky Sports är både West Bromwich och West Ham ute efter mittfältaren James Troisi. Han spelar i Serie A-laget Atalanta.

---

11:25: Officiellt: Queens Park Rangers har värvat sydkoreanen Yun Suk-Young. Vänsterbacken har skrivit på för tre och ett halvt år. Han kommer närmast från Chunnam Dragons i hemlandet.

QPR har inte värvat färdigt. Enligt Sky Sports har man lagt bud på Chris Samba, som spelar i ryska Anzhi. Klubben har också kopplats ihop med Porto-backen Rolando.

---

11:10: Officiellt: Fenerbahce har inlett förhandlingar med Atletico Madrid om en övergång för den Emre Belözoglu. Den turkiske mittfältaren anlände till Atletico från just Fenerbahce i somras.

Lazios anfallare Mauro Zarate är på väg till Dynamo Kiev. Det ryktas att den ukrainska klubben erbjudit 8 miljoner euro.

- Vi pratade med Dynamos president för 10 dagar sedan, vi pratar om en permanent övergång, säger agenten Luis Rizzo till La Lazio Siamo Noi.

---

11:05: Det har spekulerats i att Napoli varit ute efter Milans mittfältare Antonio Nocerino.

- Min klient länkas ofta ihop med Napoli men jag vill göra något tydligt. Nocerino är ”neapolitan”, han har sin familj i Santa Lucia men han har aldrig nobbat ett bud från Napoli, säger agenten Marco Sommella till Radio CRC:

Milan kan glömma Andrea Poli den här säsongen. Sampdoria vill behålla honom, skriver Football-Italia.

Frankrikes förre förbundskapten Laurent Blanc kopplades nyligen ihop med Roma. Men enligt Sport Italia kan Blanc hamna i Inter om Andrea Stramaccioni får lämna i sommar.

---

10:50: Officiellt: Granada har sparkat tränaren Juan Antonio Anquela.

---

10:35: Shanghai Shenhua kan stoppa Didier Drogbas övergång till Galatasaray. Den kinesiska klubben hävdar att de fortfarande har kontrakt med honom.

"Klubben är djupt chockad. Drogba är fortfarande en medlem av Shanghai Shenhua Football Club eftersom kontraktet mellan de två parterna är fortfarande giltigt", skriver klubben på sin hemsida, enligt Reuters.

Sevilla sålde målvakten Diego Lopez till Real Madrid. Han kan ersättas av Beto från portugisiska Braga, uppger spansk media.

---

10:20: Everton gick i dagarna ut med att man värvat Leroy Fer från Twente. Nu kan affären spricka efter att läkarundersökningen visat att mittfältaren har problem med sitt knä. Prislappen för Fer sägs uppgå till 86 miljoner kronor.

Chelsea är ute efter målvakten Jack Butland. Enligt Daily Mail har Birmingham accepterat ett bud på 3 miljoner pund. Butland fick tillåtelse att förhandla med storklubben men valde att avstå. Han föredrar att stanna.

Mehdi Benatia lämnar inte Udinese i januari.Klubbar som Manchester United, Chelsea och Napoli har kopplats ihop med honom.

- Han stannar i Udinese, klubben har inga planer på att låta honom gå den här månaden, säger hans agent Claudio Vagheggi till Sport Italia.

Inter är på väg att göra klart med Ezequiel Schelotto. Men laget vill förstärka med en central mittfältare och uppges vara ute efter Zdravko Kuzmanocic i Stuttgart och Lucas Biglia i Anderlecht.

Andre Villas-boas är nöjd med sin värvning av Lewis Holtby. Han sägs ha kostat så lite som 15 miljoner kronor.

- Om det är århundradets fynd? Jag tror det eftersom det är svårt at hitta en spelare med ett utgående kontrakt och vi hade tuff konkurrens om honom, säger Tottenham-tränaren till Daily Star.

---

10:00: Arsenal ger inte upp David Villa. Enligt Daily Mail är planerar man att lägga ett sista bud på Barcelona-anfallaren.

- Vi skulle kunna behöva en till anfallare med toppkvalité men man måste hitta honom också, säger Wenger till Goal.com.

Steven Gerrads kontrakt med Liverpool går ut 2014. Nu vill tränaren Brendan Rodgers att han får ett förlängt kontrakt.

- Det finns ingen tvekan att innan säsongen är slut kommer vi att titta på ett kontrakt, säger Rodgers till The Guardian.

Fotbolltransfers.com

[email protected]