Fotbolltransfers.com - Syrianska överens med Christian Demirtas - Omar Jawo lämnar
Foto: Joel Marklund/Bildbyrån

Syrianska överens med Christian Demirtas - Omar Jawo lämnar

Publicerad: 2013-01-10 18:14 Allsvenskan

Christian Demirtas stannar i Syrianska FC - som dock gör sig av med Omar Jawo och letar anfallare.

Sommarvärvningen Christian Demirtas blir kvar i Syrianska FC. Parterna är muntligt överens om en förlängning.

– Christian visade sin rutin och sin klokhet under de sista svåra matcherna, då han höll god allsvensk klass. Vi är övertygade om att han kommer att göra bättre ifrån sig den här säsongen. Han kom igång på slutet och visade då att han är en duktig fotbollsspelare, säger ordföranden Andreas Temiz till LT.

I och med att ytterbacken blir kvar i SFC får en annan lämna. Det handlar om mittbacken Omar Jawo.

– Det är ett gemensamt beslut. Omar är en fin kille som varit hos oss ganska länge, men han spelade inte så många matcher förra säsongen. Vi anser att Haris (Skenderovic) och Rabi (Elia) är före honom. Sedan kommer det att satsas mycket på Alexander Michel också, säger Temiz till LT.

– Vi ser långsiktigt på det här och då valde vi att gå skilda vägar. Pengarna kommer att gå till en anfallare eller eventuellt en nummer tio i stället, fortsätter SFC-ordföranden.

En anfallare som precis blivit tillgänglig är Pablo Pinones Arce - som lämnat IF Brommapojkarna. Men Syrianska är inte intresserat, menar Andreas Temiz.

Ett annat tillskott i Syrianska är på tränarsidan. Den förre allsvenske målvakten Kristoffer Björklund ansluter som målvaktstränare. Han kommer dela sysslan med Berndt Magnusson.

– Egentligen har jag för mycket med mitt civila arbete, men jag tycker ju detta är så roligt. Jag känner "Poppen" sedan vår tid i BP när han kom upp i A-laget. Det är en bra kille och vi ser målvaktsarbetet på ungefär samma sätt, säger Magnusson till LT.

ARTIKELN PRESENTERAS AV:
KLICKA HÄR FÖR ATT FÅ
HAJPADE ODDS!
Fotbolltransfers.com
info@fotbolltransfers.com
Kommentarer skapas med Disqus