Fotbolltransfers.com - Officiellt: Henning Hauger klar för Elfsborg
Foto: Bildbyrån

Officiellt: Henning Hauger klar för Elfsborg

Publicerad: 2013-01-04 13:08 Allsvenskan

Oscar Hiljemarks ersättare är på plats. I dag skrev Henning Hauger, 27, på ett treårskontrakt med Elfsborg.

IF Elfsborg presenterar just nu Henning Hauger på en presskonferens. På sin officiella hemsida meddelar man att den norske mittfältaren skrivit på för tre år.

– Jag fick höra att de var intresserade i början av november precis när allsvenskan var i slutspurten och sedan var Stefan förbi i Oslo en sväng i december. Dessutom har jag pratat med Jörgen (Lennartsson) på telefon, säger 27-åringen till hemsidan.

Henning Hauger har bara positivt att säga om tränaren Jörgen Lennartsson.

– En väldigt engagerad person som vill det bästa för sina spelare. Han gjorde ett gott intryck på mig i Stabaek, säger han.

Mittfältaren ansluter från Hannover 96 men kommer närmast från Lilleström SK där han varit på lån.

– Jag drabbades av lite skadebekymmer, fick problem med ett ljumskbråck. Dessutom fick jag aldrig riktigt tränarens förtroende. Därför lånades jag ut till norska Lilleström under förra hösten.

Det har ju redan spekulerats en del i media att du skulle vara klar för Elfsborg, vad har reaktionerna varit i Norge? Det sägs att man är förvånade över att du gått till Allsvenskan?

– De flesta har önskat mig lycka till och varit glada. Sen är det säkert några som varit överraskade och undrar varför jag inte valde en Tippeligaklubb. Det är nog så att norrmännen håller sin egen liga ganska högt men i min mening är Allsvenskan och Tippeligan jämbördiga, säger Hauger till Elfsborgs hemsida.

Fotbolltransfers.com
info@fotbolltransfers.com
Kommentarer skapas med Disqus