Fotbolltransfers.com - Dulee Johnson talar ut om flytten till Brage: "Jag har ljugit för mig själv"
Foto: Bildbyrån

Dulee Johnson talar ut om flytten till Brage: "Jag har ljugit för mig själv"

Publicerad: 2012-12-28 15:09 Superettan

Nyheten damp ner som en bomb under förmiddagen. IK Brage har värvat Dulee Johnson. Nu berättar mittfältaren varför.

Det är en extremt meriterad spelare. Men vid sidan om planen har Dulee Johnson mäktat med skandal efter skandal - ofta med alkohol och droger inblandat.

Nu är 28-åringen tillbaka i Sverige efter senaste sejouren i Sydafrika och AmaZulu. Han presenterades av IK Brage under förmiddagen.

Dulee Johnson har skrivit på för två år men ska under kontraktstiden genomgå en behandling för sitt missbruk. Nu berättar han varför det blev Brage.

– Förut har jag ljugit för mig själv, som att jag inte hade problem. Men jag har upptäckt att det har ställt till det i alla klubbar som jag har spelat i. Nu har jag bestämt mig att få den hjälp och betala den hjälp som IK Brage och jag har kommit överens om efter avtal. Jag ska försöka förändra mitt liv och vara en bra människa. Jag är pappa med tre barn och jag ska försöka göra mitt bästa för IK Brage och mitt liv. Det finns ett liv efter fotbollen, därför är jag här, säger han i en tv-intervju till DT-sporten.

Dulee Johnson har förlorat två syskon på grund av alkoholen. Han förklarar varför han är så öppen med detta nu.

– För att jag, som jag sade tidigare, jag har gömt en massa saker. Jag har inte varit ärlig mot mig själv och alla andra runt omkring. Du kommer till en punkt i ditt liv där saker händer och till sist orkar du inte längre. Man måste lägga ner. Därför vill jag vara öppen - det är alkohol som har ställt till en massa problem, jag har förlorat två syskon, en bror och en syster och det räcker. Korten är uppe på bordet, säger Johnson till DT-sporten.

Brages ordförande Tommy Andersson berättar också hur man tänker med värvningen.

– IK Brage står, som många andra föreningar, för att man ska motverka droger, alkohol och kriminalitet. Det har vi inskrivet i avtal med våra stora sponsorer. Vi har haft möten med dem och de har fått bestämma, ifrågasätta och tycka till om den här situationen som är när det gäller Dulee och de här sakerna. De tycker att vi gör det på ett positivt sätt, säger han till DT-sporten.

Se intervjun med Dulee Johnson HÄR.

Fotbolltransfers.com
info@fotbolltransfers.com
Kommentarer skapas med Disqus