Fotbolltransfers.com - Officiellt: Joel Cedergren och Roger Franzén tar över GIF Sundsvall
Roger Franzén.
Foto: Nils Jakobsson/Bildbyrån

Officiellt: Joel Cedergren och Roger Franzén tar över GIF Sundsvall

Publicerad: 2012-12-14 15:03 Superettan

GIF Sundsvall har hittat Sören Åkebys ersättare. Det blir en intern lösning med duon Joel Cedergren och Roger Franzén.

GIF Sundsvall meddelar på sin officiella hemsida att Joel Cedergren och Roger Franzén blir nya huvudtränare i klubben. De kommer att ha ett delat ansvar.

– Vi införde managerrollen inför denna säsong för att föra över ansvaret kring fotbollens ekonomi och drift till de som leder det sportsliga arbetet. Detta gjorde vi för att öka förståelsen och delaktigheten, så att de ansvariga får helhetsbilden innan beslut ska fattas, säger ordföranden Eric Bäcklund i ett pressmeddelande och fortsätter:

– Så kommer vi även att arbeta fortsättningsvis. Tillsammans med Urban Hagblom - i en ny roll som sportansvarig - så kommer Joel och Roger att dela på arbetsuppgifterna som hör till managerrollen. Vi tror mycket på denna lösning. Både Joel och Roger är två duktiga tränare och tillsammans i ett delat ledarskap tror vi att föreningen får ut maximalt av de bådas spetsegenskaper.

Roger Franzén är ivirig att komma igång.

– Jag ser fram emot utmaningen att ta laget tillbaka till Allsvenskan. Jag ser också fram emot att få fortsätta att jobba tillsammans med Joel och de övriga i teamet. Vi har funkat bra ihop i år och vi kommer att komplettera varandra bra också i fortsättning. Vi ska göra allt vi kan för att uppnå målet att ta oss tillbaka till Allsvenskan, säger han i pressmeddelandet.

Joel Cedergren likaså.

– Detta uppdrag är det mest spännande som jag fått. Jag ser fram emot att få jobba i ett team med många kompetenta människor runtomkring mig. Roger har jag haft ett gott samarbete med i år och det kommer att växa sig ännu starkare i fortsättningen, säger han och fortsätter:

– Det är första gången jag får en del av huvudansvaret för ett elitfotbollslag och med de ambitioner som föreningen uttryckt, med satsningen för att ta oss tillbaka till Allsvenskan, så ser jag fram emot att vi kommer igång och börjar bygga ett lag för att uppnå vårt mål.

Fotbolltransfers.com
info@fotbolltransfers.com
Nästa artikel (scrolla ner)

Sista artikeln

Inga fler artiklar att ladda