Fotbolltransfers.com - Officiellt: Robin Eriksson klar för IFK Mariehamn
Foto: Bildbyrån

Officiellt: Robin Eriksson klar för IFK Mariehamn

Publicerad: 2012-12-10 15:57 Utlandsproffs

Det tidigare Hollandsproffset Robin Eriksson, 22, lämnar Kärra KIF för finska IFK Mariehamn.

IFK Mariehamn meddelar på sin officiella hemsida att anfallaren Robin Eriksson är klar för klubben. Han ansluter från division 3-klubben Kärra KIF och har skrivit på för två år.

– Jag vet att det är litet riskabelt att bygga upp för höga förväntningar men värvningen av Robin har alla möjligheter att bli en riktigt bra sak för IFK. I linje med vår strategi så tar vi hit en ung spelare som har en enorm potential och som vi har oerhört goda möjligheter att förädla inom klubben för att sedan kanske få se honom ta klivet till större ligor igen, säger klubbdirektören Peter Mattsson och fortsätter:

– Det är givetvis särskilda omständigheter som gör att IFK fått den här chansen och det finns en liten risk kring Robin i och med att han nu startar om som spelare på elitnivå men medicinskt har flera nackspecialister givit klartecken för Robin att igen gå för fullt som professionell fotbollsspelare och han är bara 22 år. Han var också helt skadefri under 2012 års säsong och menar själv att han nu börjar närma sig samma fysiska form som han hade före olyckan.

Sommaren 2011 återvänder Robin Eriksson från Heerenveen och skrev på för BK Häcken. Men han lyckades inte ta en plats, varför han den gångna säsongen började om i moderklubben Kärra. Där öste han in mål och hjälpte laget vinna division 4.

ARTIKELN PRESENTERAS AV:
KLICKA HÄR FÖR ATT FÅ
HAJPADE ODDS!
Fotbolltransfers.com
info@fotbolltransfers.com
Kommentarer skapas med Disqus