Fotbolltransfers.com - Thomas Wernerson: "IFK Göteborg söker inte en klubbdirektör - de söker Stålmannen"
Foto: Bildbyrån

Thomas Wernerson: "IFK Göteborg söker inte en klubbdirektör - de söker Stålmannen"

Publicerad: 2012-11-28 11:55 Allsvenskan

IFK Göteborg är ute efter en ny klubbdirektör. Men kraven är allt för höga, enligt Thomas Wernerson.

GP skriver att IFK Göteborg i sin jakt på en klubbdirektör vill ha en geolog, byggherre, ekonom, marknadsförare, visionär och psykolog. Allt i ett.

– IFK Göteborg söker inte en klubbdirektör – de söker Stålmannen, säger klubbens tidigare klubbdirektör Thomas Wernerson till GP med ett leende och fortsätter:

– En sak ska man veta: Det är inte samma sak att driva ett företag som att basa för IFK Göteborg. Grunden måste finnas i ekonomi och marknadsföring - men samtidigt ska du ha en känsla för idrotten. Den värderingen måste ligga i botten.

IFK Göteborgs ordförande Kent Olsson förklarar profilen.

– Vi kommer att leta en person som ska kunna kombinera affärsverksamhet med föreningslivet. Social kompetens och kommunikativ förmåga ska finnas med - och vi brukar när vi raljerar prata om att du ska vara geolog och byggherre också, säger han till GP med ett skratt.

Geolog och byggherre handlar om frågor som skakningar vid Gamla Ullevi och byggprojekt som Kamratgården.

Carl Fhager är en av kandidaterna till att bli klubbdirektör. Ett jobb som han gärna tar - men i framtiden.

– Absolut. Om tio år. Jag har ett fantastiskt jobb just nu och är dessutom i fel fas av livet rent privat. Men detta är ju hypotetiskt – om jag nu mot förmodan skulle vara aktuell och få en förfrågan, säger Fhager till GP.

Fhager är advokat och representerar flera spelare tillsammans med spelaragenten Patrick Mörk. Andra kandidater är Magnus Erlingmark, Svante Samuelsson och Affe Akbari.

SCROLLA NED FÖR ATT
LÄSA NÄSTA NYHET
Fotbolltransfers.com
info@fotbolltransfers.com