Fotbolltransfers.com - Jonas Henriksson slutar med elitfotbollen: "Det är sorgligt"
FOTBOLLTRANSFERS.COM AVSLÖJAR
Foto: Bildbyrån

Jonas Henriksson slutar med elitfotbollen: "Det är sorgligt"

Publicerad: 2012-11-05 21:37 Allsvenskan

En lång allsvensk karriär är över. Jonas Henriksson, 35, avslutar elitkarriären. Skadorna sätter stopp. "Jag bestämde mig nästan i somras", säger han.

I fjol spelade han 24 allsvenska matcher för BK Häcken. I år blev det bara ett inhopp. Skadehelvetet har fått Jonas Henriksson att lägga skorna på hyllan. Åtminstone på elitnivå.

– Det stämmer. Det är ett beslut som mer eller mindre växt fram, då jag tyvärr haft mycket skador. Spelade hela förra säsongen, men visste att jag skulle operera mig. När jag väl gjorde det blev det operation efter operation, sen kom jag aldrig tillbaka till den nivån som jag kan. Då känner jag att det inte finns någon mening att spela vidare i Allsvenskan. Känner att det är bättre att lämna på topp, avslöjar Henriksson för fotbolltransfers.com.

Kommer du att fortsätta spela fotboll?

– Ja, det kommer jag göra. Fotboll är mitt liv. Jag har spelat i Allsvenskan sedan jag var 16 år. Det är mitt liv. Det är sorgligt att säga att man ska sluta, men samtidigt finns ett liv efter fotbollen. Hoppas på att få fortsätta med fotbollen efter karriären. Jag kommer fortsätta spela, kanske inte i Superettan. Vet inte på vilken nivå än. Jag ska jobba med något nästa år, hoppas att det blir med fotboll, runt en klubb. Om jag spelar, spelar jag säkert i en lägre division för spelets skull. För att jag älskar det.

– Jag vet att jag kan spela på elitnivån i många, många år till. Hade kunnat göra det i Allsvenskan, men skadesituation ser ut som den gör. Bestämde mig nästan i somras. Jag kan inte ens hosta utan att jag får ont. Har tränat fullt på slutet, det känns bra. Men nu har jag bestämt mig. Det är slut på allsvensk nivå.

Har du diskuterat med Häcken om en ny roll?

– Det är för färskt för att diskutera med klubben om ny roll. Det finns andra klubbar som jag skulle kunna figurera kring. Nu sitter jag på en avslutningsfest med Häcken och har precis sett alla mina mål i Häcken. Jag har gjort mest allsvenska matcher och mål för Häcken. Jag är stolt över den här tiden i Häcken, jag har gjort något historiskt. Det är där jag är nu.

Inför den här säsongen utnämndes veteranen tillsammans med Mohammed Ali Khan till lagkapten i Häcken.

Det viktiga för Jonas Henriksson nu är att komma i gång med en civil karriär. Fotbollen kommer framöver bara vara en bisyssla.

– Om jag ska spela, då är det främst för att jag älskar fotbollen. Jag kommer jobba med någonting annat. Jag kommer inte vara heltidsfotbollspelare, avslutar 35-åringen.

ARTIKELN PRESENTERAS AV:
KLICKA HÄR FÖR ATT FÅ
HAJPADE ODDS!
Ninib Staifo
ninib.staifo@fotbolltransfers.com
Kommentarer skapas med Disqus