Fotbolltransfers.com - Officiellt: Fredrik Lundgren lämnar GAIS och slutar
Foto: Bildbyrån

Officiellt: Fredrik Lundgren lämnar GAIS och slutar

Publicerad: 2012-10-30 11:07 Allsvenskan

Han har bestämt sig. Fredrik Lundgren lämnar GAIS efter 13 år och avslutar elitkarriären för att satsa på en civil karriär.

GAIS får klara sig utan lagkaptenen Fredrik Lundgren, 33, i Superettan nästa säsong. Efter 13 år i klubben har mittbacken bestämt sig för att sluta med fotbollen och satsa på en civil karriär.

– Jag känner att jag de här sista säsongerna mer och mer och har umgåtts med tankar om att göra annat än att spela fotboll. När man spelar rullar det på. Det går ett år - och ett till. Samtidigt har jag haft väldigt roligt, säger Fredrik Lundgren till GP.

– Årets säsong har också bidragit till att det inte har varit fullt lika roligt. Jag säger som gamla Alec: Det är lätt att tappa nappen och bli lite grinig. Jag har känt så här ganska länge, fortsätter han.

GAIS nye tränare Thomas Askebrand ville gärna behålla Fredrik Lundgren.

– Jag är en hundraprocentare när det gäller fotboll och skulle inte kunna kombinera spelandet med nytt jobb och familj, säger 33-åringen till GP.

Nu vill Fredrik Lundgren jobba inom kommunikation. Han hymlar inte om att han kommer sakna att vara en del av GAIS trupp. Men ikonen kan mycket väl bli kvar i klubben.

– Jag kommer nog finnas med på något sätt inom klubben, även om jag nu lämnar som aktiv fotbollsspelare, säger Lundgren till GP och fortsätter:

– Klubben står inför ett väldigt spännande, men också väldigt tufft arbete, där det skall byggas ett väldigt bra lag utifrån många unga, spännande spelare. Det går dock inte bara att ha unga spelare.

UPPDATERING 12.25: GAIS bekräftar på sin officiella hemsida att Fredrik Lundgren slutar.

Fotbolltransfers.com
info@fotbolltransfers.com
Kommentarer skapas med Disqus