Fotbolltransfers.com - Erik Wahlstedt: "Slutar då jag inte vill spela någon annanstans än HIF"
Foto: Bildbyrån

Erik Wahlstedt: "Slutar då jag inte vill spela någon annanstans än HIF"

Publicerad: 2012-10-29 21:27 Allsvenskan

Helsingborgs veteran Erik Wahlstedt, 36, slutar som bekant efter säsongen. Nu talar han ut om att avrunda karriären.

36-årige backveteranen Erik Wahlstedt berättade nyligen att han kommer sluta efter säsongen. Han vill helt enkelt inte spela för någon annan än Helsingborgs IF.

– När det är dags att sätta punkt, så väljer jag att avsluta min karriär eftersom jag inte skulle vilja fortsätta spela någon annanstans än HIF, säger han till alltomhif.se.

Sista allsvenska matchen blir hemma mot IFK Göteborg - som han representerade i fem säsonger.

– Det är blandade känslor. Det känns såklart tråkigt och lite vemodigt för att det är den sista hemmamatchen och med tanke på att Olympia har varit min hemmaplan och arbetsplats. Men samtidigt känns det som en väldigt bra avslutning, för hade jag själv fått välja vilka jag skulle velat avsluta att spela emot så hade jag kanske valt att få spela mot IFK Göteborg i en sista hemmamatch med tanke på att jag har varit där tidigare, så därför känns det väldigt kul också, säger Wahlstedt till alltomhif.se.

Efter 14 år i HIF tar veteranen farväl. Och det är givetvis känslomässigt.

– Att spela på Olympia har jag tyckt om att göra redan från första gången som jag var med om det. Saknaden att inte få spela på Olympia blir en konstig känsla med allt runtomkring; med stämningen; det är mycket folk och det är en bra plan att spela på. Men jag kommer gå och titta på matcher och följa laget. HIF försvinner inte från mig bara för att jag inte ska spela där något mer, utan min relation till HIF har vuxit så stark så den kommer alltid finnas kvar, säger Wahlstedt till alltomhif.se.

– Min starka relation till HIF har växt fram egentligen ganska tidigt. HIF är något speciellt. Jag har trivts bra hela tiden med allt runtomkring. Det finns inget bättre lag att kunna spela för i Sverige. Att jag då har fått tillhöra, vara delaktig och spelat i detta lag i 14 år är jag väldigt glad och stolt över, fortsätter han.

Fotbolltransfers.com
info@fotbolltransfers.com
Kommentarer skapas med Disqus