Fotbolltransfers.com - Helsingborg måste betala 2,2 miljoner för Leandro Castan
Leandro Castan i kamp med Afonso Alves.
Foto: Bildbyrån

Helsingborg måste betala 2,2 miljoner för Leandro Castan

Publicerad: 2010-06-25 12:24 Allsvenskan

Han kom, spelade fyra allsvenska matcher, lånades ut och kom aldrig tillbaka. Men Helsingborgs IF krävs nu på 2,2 miljoner för brassen Leandro Castan.

Sommaren 2007 värvade Helsingborgs IF den brasilianske mittbacken Leandro Castan. Efter provspel tecknade dåvarande tränaren Stuart Bexter ett treårskontrakt med Castan.

Men det blev bara fyra allsvenska matcher innan han lånades ut till moderklubben Atletico Mineiro i Brasilien. Men han återvände aldrig till HIF.

Men det har hans klubb gjort. HIF fick ifjol en fodran på 2,2 miljoner kronor.

- Den dåvarande styrelsens uppfattning var att klubben inte var skyldiga att betala några pengar, säger HIF:s ordförande Claes Ohlsson till Helsingborgs Dagblad.

Ärendet gick vidare till FIFA och nu domen är kommen. HIF måste betala utbildningsbidrag eftersom Castan gick till ett land som inte är med i EU.

Skulden finns inte med i årsredovisningen för 2009 och kommer nu som en chock. Men klubben tror ändå att ekonomin är i balans.

- Vi har redan reviderat budgeten på grund av publiktappet. Jag har ändå goda förhoppningar om ett nollresultat, säger HIF-ordföranden.

Ohlsson tror inte att det ska drabba personalen utan jobbar på att lösa det utan nedskärningar. Han tror att publiksiffran kommer att öka.

Dessutom hoppas klubben på att pengar trillar in från McDonald Marigas övergång från Parma till Inter.

- Vi hoppas att de pengarna trillar in snart. Efter augusti (när transferfönstret stängt) vet vi också om vi får ett positivt transfernetto. Ekonomiskt är det också viktigt att placera oss sämst fyra i allsvenskan, säger Claes Ohlsson.

ARTIKELN PRESENTERAS AV:
KLICKA HÄR FÖR ATT FÅ
HAJPADE ODDS!
Fotbolltransfers.com
info@fotbolltransfers.com
Kommentarer skapas med Disqus