Fotbolltransfers.com - Officiellt: Kennedy Bakircioglü klar för Hammarby IF
Foto: Bildbyrån

Officiellt: Kennedy Bakircioglü klar för Hammarby IF

Publicerad: 2012-08-28 16:31 Superettan

Nu bekräftar Hammarby IF att Kennedy Bakircioglü är klar för klubben. Kontraktet sträcker sig över 2014.

Hammarby IF meddelar på sin officiella hemsida att man värvar mittfältaren Kennedy Bakirciogü. Han ansluter som bosman från spanska Racing Santander och har skrivit på för 2,5 år.

– Det känns alldeles underbart att Kennedy är här. Vi har ju varit i kontakt länge med Kennedy, med hopp om att han en dag skulle komma tillbaka. Nu är den dagen här. Det är fantastiskt, säger sportchefen Gustaf Grauers och fortsätter:

– Kennedy kommer från en helt annan nivå och tar med sig mer än bara sina fotbollskunskaper till den här gruppen. Han kommer att vara med och dra skutan framåt. Jag vet att han inte har saknat anbud, och ekonomiskt är vi inte i närheten av det han haft på bordet. Så man får verkligen hylla hans inställning och hjärta.

Hammarby värvade Kennedy Bakircioglü från moderklubben Assyriska FF som inför säsongen 1999. Han förde Bajen till SM-guld 2001 och lämnade 2003. Nio år senare är han alltså tillbaka.

– Jag är jätteglad och stolt att vara tillbaka i Hammarby. Den som inte spelat här vet inte vad det innebär. Att springa på Söderstadion inför fullsatta läktare är en sån underbar känsla, säger Kennedy till klubbens hemsida.

I går värvade Hammarby anfallaren Erik Sundin från Helsingborgs IF. Ekonomin äventyras dock inte i och med värvningen av Kennedy.

– Jag förstår att det finns de som undrar om vi tar oss vatten över huvud ekonomiskt. Men vi har hela tiden följt en strategi om att betala tillbaka gamla skulder och satsa så pass mycket våra resurser tillåter. Det är en strategi som vi hållit oss till i de här fallen också, när det gäller Kennedy är också AEG med och finansierar en stor del av värvningen vilket minskar den ekonomiska risken för oss, säger Gustaf Grauers till klubbens hemsida.

ARTIKELN PRESENTERAS AV:
KLICKA HÄR FÖR ATT FÅ
HAJPADE ODDS!
Fotbolltransfers.com
info@fotbolltransfers.com
Kommentarer skapas med Disqus