Fotbolltransfers.com - Officiellt: Erik Sundin klar för Hammarby IF
Foto: Bildbyrån

Officiellt: Erik Sundin klar för Hammarby IF

Publicerad: 2012-08-27 16:24 Superettan

Hammarby bekräftar nu att man gjort klart med Erik Sundin - som ansluter från Helsingborg.

Hammarby IF meddelar på sin officiella hemsida att anfallaren Erik Sundin, 33, är klar för klubben. Han värvas från Helsingborgs IF och kontraktet sträcker sig över 2013 med en option på ytterligare ett år.

– Erik var öppen för ett klubbyte och vi har presenterat våra framtidsplaner för honom. Det nappade han på. Med Erik får in en rutinerad, allsvensk forward som är mycket bra i djupled. Han ger oss ytterligare en dimension i anfallsspelet, säger sportchefen Gustaf Grauers till klubbens hemsida.

Erik Sundin är spelklar till hemmamatchen mot Ängelholms FF. Helsingborgs IF bekräftar också övergången.

– Erik har gjort oerhört mycket för HIF under de här åren och vi kan inte tacka honom nog. Allt har sin tid och när vi förlängde med honom fanns det här scenariot om han inte skulle få så mycket speltid, säger HIF:s sportchef Jesper Jansson till klubbens hemsida.

Erik Sundin är mycket glad över sin flytt till Hammarby.

– Det har gått väldigt fort här på slutet, men anledningen till att jag kommer hit är helheten. Hammarby är en anrik, fin klubb med stor supporterskara och bra drag på matcherna, en klubb som berör. Jag har haft en halvseg situation i Helsingborg på slutet, efter tränarbytet, och jag fick frågan från Gustaf Grauers om jag inte kunde tänka mig att gå till Hammarby. Jag funderade noga, och nu ska det bli riktigt kul att dra på sig den grönvita tröjan, säger han till klubbens hemsida.

– Det känns också som Hammarby har något på gång, och jag kommer från Helsingborg där vi vunnit mycket de tre senaste åren. Det har jag inte fått nog av, utan jag vill tillföra Hammarby något och se till att vi går upp från Superettan, det vore stort. Om det inte blir i år så får vi ha en stor fest på nya arenan nästa år, fortsätter Sundin.

Fotbolltransfers.com
info@fotbolltransfers.com
Kommentarer skapas med Disqus