Fotbolltransfers.com - Arenaförseningen har bidragit till att Djurgården och Hammarby kunnat värva
Tommy Jacobsson.
Foto: Bildbyrån

Arenaförseningen har bidragit till att Djurgården och Hammarby kunnat värva

Publicerad: 2012-08-26 12:14 Allsvenskan

Stockholmsarenan är försenad. Nu har Djurgården och Hammarby ersatts med 10 miljoner var, vilket bidragit till att de kunnat värva i sommar.

SPORT-Expressen skriver att byggbolaget Peab i hemlighet betalat ut 10 miljoner kronor var till Djurgårdens IF och Hammarby IF för förseningen av Stockholmsarenan - som först blir tillgänglig i juli 2013.

– Vi har haft en dialog med klubbarna och kommit överens om något som både vi och klubbarna är nöjda det. Det viktigaste för oss var att det var samma för både Hammarby och Djurgården, säger PEAB:s presschef Niclas Brantingson till tidningen.

Båda klubbarna bekräftar att man fått ersättning av Peab.

– Det stämmer, vi har fått pengar av Peab. Men jag kan inte gå in på några summor. Jag vill också tillägga att Peab inte hade någon skyldighet till detta, men insåg att förseningen medförde problem och merkostnader för oss, säger Bajens ordöfrande Kent Hertzell till Expressen.

– Jag kan bara svara för Djurgården. Vi kom till en lösning som vi tyckte var bra för Djurgården. Det ställde till mycket praktiska problem, förseningen. Det hade vi en bra diskussion med Peab omkring och vi hittade en lösning som vi tyckte var bra, tillägger DIF:s ordförande Tommy Jacobsson.

Tommy Jacobsson vill dock inte ge några detaljer till om pengarna bidragit till Djurgårdens värvningar av spelare som Erton Fejzullahu och Kenneth Höie.

Bajen medger dock att pengarna gått till värvningar som Mattias Adelstam och Thomas Guldborg Christensen.

– Du är rätt på det. De här pengarna utanför budget möjliggör att göra något i snabbare takt, säger Hertzell till Expressen och menar att Peab-pengarna stabiliserat klubbens ekonomi.

SCROLLA NED FÖR ATT
LÄSA NÄSTA NYHET

Fotbolltransfers.com
info@fotbolltransfers.com