Fotbolltransfers.com - Marko Mitrovic jagades av AIK och Malmö FF - därför valde han Brescia
FOTBOLLTRANSFERS.COM AVSLÖJAR
Foto: Bildbyrån

Marko Mitrovic jagades av AIK och Malmö FF - därför valde han Brescia

Publicerad: 2012-07-18 20:00 Utlandsproffs

Fotbolltransfers.com kan avslöja att Marko Mitrovic nobbade klubbar som Malmö FF, AIK, FC Köpenhamn och Bröndby IF. "Brescia kändes 100 procent rätt", säger han.

Fotbolltransfers.com kunde i går avslöja att svenske anfallstalangen Marko Mitrovic, 20, skrivit på för Brescia i Serie B. Det handlar om ett treårskontrakt.

– Det känns hur bra som helst, riktigt bra. De tror på mig enormt. Jag kände att detta kändes riktigt rätt, säger Mitrovic till fotbolltransfers.com.

Fotbolltransfers.com kan avslöja att moderklubben Malmö FF ansträngde sig rejält för att knyta till sig Marko Mitrovic (som vi tidigare skrivit), men att även klubbar som AIK, FC Köpenhamn och Bröndby IF var med i jakten.

– Malmö FF var en av klubbarna, mer vill jag inte prata om vilka som var intresserade. Det var en hel del klubbar i Europa, bland annat MFF, men Brescia kändes mer spännande. Så jag valde dem. Det fanns intresse från toppländer i Europa, säger Mitrovic till fotbolltransfers.com.

– Det tog lång tid innan jag tog mitt beslut. Det gick lite fram och tillbaka med olika lag. Sedan kändes Brescia 100 procent rätt. Deras intresse var enormt, de visade enorm vilja att ha mig och att de vill satsa på mig. Jag fick en bra bild och en jättebra känsla när jag kom hit. Kände direkt att jag vill hit. Sen italienska ligan, jag har alltid gillat den. De tillhör Serie A, deras mål är att komma upp.

Är det därför du är värvad - för att skjuta upp Brescia i Serie A?

– Hehe, ja det är tanken.

Marko Mitrovic lämnar därmed Chelsea - som han varit ungdomsproffs i de senaste fyra åren. Det gör han främst för att etablera sig på seniornivå och få den speltid han behöver.

– Jag gick ju till världens bästa klubb och gjorde bra ifrån mig. Men det är Chelseas policy, de vill inte spela ungdomar utan satsar på sina erfarna spelare, så jag ville gå vidare. Jag är redo att spela nu, inte vänta. Jag är 20 och redo. Det är dags för mig, säger talangen till fotbolltransfers.com.

Vad säger du om din tid i Chelsea?

– Jag har haft en magisk tid i Chelsea, hur bra som helst, jag älskade det där borta. Gick hur bra som helst också, alla var trevliga och gillade mig. Jag har inte haft några problem med klubben. Jag känner bara att det är dags för mig att spela på toppnivå och visa mig där. Därför ville jag inte stanna i Chelsea.

Brescia har nu bekräftat övergången på sin officiella hemsida.

Ninib Staifo
ninib.staifo@fotbolltransfers.com
Kommentarer skapas med Disqus