Fotbolltransfers.com - Christoffer Andersson förlänger med Helsingborg
Foto: Bildbyrån

Christoffer Andersson förlänger med Helsingborg

Publicerad: 2010-06-10 11:42 Allsvenskan

Helsingborgs IF:s mittfältare Christoffer Andersson förlänger sitt kontrakt. Det nya sträcker sig över tre år efter den här säsongen.

31-årige Christoffer Andersson återvände till Helsingborgs IF 2007. Nu meddelar klubben på sin officiella hemsida att mittfältaren förlängt sitt kontrakt fram till 2013.

- Vi är oerhört glada att Christoffer förlänger med oss. Det är en karaktärspelare i bästa fysiska form. Han är en viktig kugge i vårt lagbygge och dessutom har han ett stort HIF-hjärta, säger sportchefen Jesper Jansson.

Klubben försöker nu genomföra prestationsbaserade kontrakt i en ny strategi.

- Det är en trygghet för hela klubben att jobba med prestationsbaserade kontrakt. Då äventyrar vi inte ekonomin. Går det bra för laget så har vi större intäkter och vice versa. Kontraktet med Christoffer är både lag- och individbaserat, säger Jansson.

Och det är inget problem för Andersson - som är glad över det nya kontraktet.

- Jag hade det i Tyskland, där vi hade en grundlön och för att tjäna de stora pengarna krävdes det att man presterade. Det är tryggt att veta så att det inte kommer spelare som är nöjda med att sitta av sin lön. Målsättningen har varit att förlänga med HIF, därför är jag glad att det löste sig, säger Andersson.

Fotbolltransfers.com
info@fotbolltransfers.com
Kommentarer skapas med Disqus